Publikavimo data: 2024-05-25
Aromatingas baelish su obuoliais
Šį Baškirijoje ir Tatarstane gaminamą pyragą galima įdarinėti įvairiais įdarais, tačiau "baelish" su obuoliais žavi subtiliu vaisių skoniu. Jį galima kepti ir žiemą, ir vasarą, vakarienei ar tiesiog šeimai. Namuose jis atrodo jaukiai ir pradeda skleisti aromatus vos įdėjus į orkaitę. Pasigaminti "baelish" nėra taip sudėtinga, ir daugelis žmonių gali sau leisti įsigyti tam skirtų produktų.
Žingsnis 1
Sumaišykite mieles su šiltu vandeniu ir cukrumi ir palikite 15 min., kad išbrinktų. Atskirame dubenyje sumaišykite šiltą ištirpintą sviestą, grietinę ir druską. Suberkite didžiąją dalį miltų, padarykite įdubimą ir supilkite į jį mielių mišinį. Iš pradžių išmaišykite su miltais, o paskui su visu dubens turiniu. Suberkite likusius miltus ir užminkykite tešlą. Įpilkite augalinio aliejaus, dar kartą išminkykite, uždenkite tešlą rankšluosčiu ir palikite šiltoje vietoje 15 minučių. Tada išminkykite ir palikite dar 15 minučių.
Žingsnis 2
2/3 tešlos iškočiokite plonu sluoksniu ir atsargiai perkelkite į riebalais išteptą formą. Nupjaukite nuo formos krašto išsikišusias dalis.
Žingsnis 3
Į vidų sudėkite plonas obuolių skilteles, pabarstykite cukrumi ir apšlakstykite ištirpintu sviestu. Likusią tešlą iškočiokite plonu sluoksniu, uždenkite obuolius ir nupjaukite tešlos perteklių. Stipriai užspauskite kraštus ir papuoškite viršų. Aptepkite baelišą plaktu kiaušiniu ir siųskite į 180 °C laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę. Kepkite, kol taps auksinės spalvos - apie 35 minutes.
Kategorijos