Publikavimo data: 2024-04-05
Mielių ritinys
Jei norite per kelias minutes iškepti mielinį vyniotinį, pirkite paruoštą tešlą. Yra daugybė mielinių suktinukų receptų, tačiau šiame rasite, kaip tešlą pasigaminti patiems. Suktinuko įdarui tinka bet kokia uogienė ir džemas. Įsitikinkite, kad jis neišsilieja per vyniotinio kraštus. Į įdarą taip pat galite dėti uogų, riešutų ar džiovintų vaisių. Toks desertas gali lengvai pakeisti keksiuką iš parduotuvės.
Žingsnis 1
Pradėkite pasiruošimą. Giliame dubenyje sumaišykite iš anksto persijotus miltus ir mieles. Tada suberkite druską, cukrų, vanilinį cukrų ir margariną. Sumaišykite pieną ir vieną kiaušinį, išmaišykite ir supilkite į dubenį. Išmaišykite ingredientus ir užminkykite tešlą. Minkykite rankomis 10-15 minučių. Tada uždenkite ir palikite šiltoje vietoje 40 minučių.
Žingsnis 2
Suformuokite ritinėlius. Paimkite pusę tešlos ir iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus. Ant tešlos paskleiskite griežinėliais supjaustytus obuolius. Viršų pabarstykite cukrumi ir cinamonu. Įdaro į kraštus nedalykite, palikite juos tuščius. Įmuškite kiaušinį ir patepkite tešlos kraštus. Taip užtikrinsite, kad jie gerai suliptų ir įdaras neišbėgtų. Tada suvyniokite įdarytą tešlą į ritinėlį, užlenkdami tešlos galus į vidų. Apverskite vyniotinį siūle į apačią. Tą patį pakartokite su antruoju ritiniu.
Žingsnis 3
Iškepkite suktinukus. Sudėkite mielinius suktinukus ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Palikite šiltoje vietoje pakilti 30 minučių. Aptepkite viršų kiaušiniu ir pašaukite į įkaitintą 200˚C orkaitę 30 minučių. Leiskite mieliniams suktinukams šiek tiek atvėsti ir patiekite.
Kategorijos