Publikavimo data: 2024-03-31
Ritinėlis su džemu
"Roulade" su uogiene - tai aromatingas namuose keptas patiekalas, kurį lengva paruošti, puikiai tinka arbatai ir užkandžiams. Ruletė su uogiene gaunasi sodri ir aromatinga, su traškia traškia tešla ir saldžiu, sultingu uogienės įdaru. Šis naminis skanėstas patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams. Patiekiamas porcijomis prie kvapnios arbatos ir kavos, ritinėlį pagal skonį galite papuošti šviežiomis uogomis, cukraus pudra ir šviežiomis mėtomis.
Žingsnis 1
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Atskirame dubenyje išplakite baltymus su puse cukraus iki baltos ir purios masės.
Žingsnis 2
Išplakite trynius su cukrumi. Švelniai įmaišykite mišinį į baltymus ir išmaišykite.
Žingsnis 3
Miltų mišinį supilkite į kiaušinių masę ir išmaišykite iki vientisos masės. Gautą tešlą vienu sluoksniu paskleiskite ant formos, prieš tai ją išklojusios pergamentu.
Žingsnis 4
Kepkite tešlą 200 ℃ temperatūros orkaitėje 15-20 minučių, kol taps tolygios auksinės spalvos.
Žingsnis 5
Gautą plutą patepkite sviestu ir uogiene ir susukite į ritinėlį. Tai padarykite, kol pluta dar neatvėso ir neprarado plastiškumo.
Kategorijos