Ritinėlis su džemu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-31

Ritinėlis su džemu

"Roulade" su uogiene - tai aromatingas namuose keptas patiekalas, kurį lengva paruošti, puikiai tinka arbatai ir užkandžiams. Ruletė su uogiene gaunasi sodri ir aromatinga, su traškia traškia tešla ir saldžiu, sultingu uogienės įdaru. Šis naminis skanėstas patiks ir suaugusiesiems, ir vaikams. Patiekiamas porcijomis prie kvapnios arbatos ir kavos, ritinėlį pagal skonį galite papuošti šviežiomis uogomis, cukraus pudra ir šviežiomis mėtomis.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
45 min.
Kalorijos
269 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
7 g
Angliavandeniai
42 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, kiaušiniai
Sunkumas: 4/5
Reitingas: 3.5/5 (8 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Ritinėlis su džemu Žingsnis 1
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių. Atskirame dubenyje išplakite baltymus su puse cukraus iki baltos ir purios masės.

Žingsnis 2

Ritinėlis su džemu Žingsnis 2
Išplakite trynius su cukrumi. Švelniai įmaišykite mišinį į baltymus ir išmaišykite.

Žingsnis 3

Ritinėlis su džemu Žingsnis 3
Miltų mišinį supilkite į kiaušinių masę ir išmaišykite iki vientisos masės. Gautą tešlą vienu sluoksniu paskleiskite ant formos, prieš tai ją išklojusios pergamentu.

Žingsnis 4

Ritinėlis su džemu Žingsnis 4
Kepkite tešlą 200 ℃ temperatūros orkaitėje 15-20 minučių, kol taps tolygios auksinės spalvos.

Žingsnis 5

Ritinėlis su džemu Žingsnis 5
Gautą plutą patepkite sviestu ir uogiene ir susukite į ritinėlį. Tai padarykite, kol pluta dar neatvėso ir neprarado plastiškumo.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos