Publikavimo data: 2024-05-25
Aromatingas braškių mannikinas
"Mannik" - tai visiems nuo vaikystės pažįstamas skanėstas. Paprastas, bet skanus pyragas, kuris nereikalauja daug laiko, bet džiugina maloniu skoniu ir ryškiu aromatu. Viena pati manų kruopų košė neturi jokio skonio, tačiau kartu su tinkamais ingredientais ji atsiskleidžia kuo puikiausiai. Taigi, pavyzdžiui, manų kruopas su braškėmis galima vadinti vienu sėkmingiausių derinių, kurį būtinai turėtų išbandyti kiekvienas.
Žingsnis 1
Sumaišykite manų kruopas ir kefyrą, įberkite žiupsnelį druskos, išmaišykite ir atidėkite į šalį 30 minučių, kad manų kruopos išbrinktų. Atskirkite trynius nuo baltymų ir palikite 30 minučių pastovėti.
Žingsnis 2
Kiaušinių baltymus išplakite mikseriu iki standžių putų. Atskirame dubenyje sumaišykite sviestą su cukrumi ir tryniais ir gerai išplakite. Tada į gautą masę suberkite išbrinkusias manų kruopas, plaktus baltymus, kepimo miltelius ir miltus ir gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Nuo braškių pašalinkite uodegėles ir supjaustykite uogas plonais griežinėliais. Kepimo formą ištepkite sviestu ir sudėkite į ją pusę tešlos. Tada sudėkite sluoksnį braškių ir užpilkite likusia tešla.
Žingsnis 4
Įkaitinkite orkaitę iki 180 ℃. Įdėkite mannikino formą į orkaitę ir kepkite 20-30 minučių. Tada padidinkite temperatūrą iki 200 ℃ ir kepkite dar 10 minučių.
Kategorijos