Publikavimo data: 2024-05-25
Mažai kalorijų turintis mannikinas
Mannik - tai paprastas, greitai ir skaniai iškepamas pyragas, kurio pagrindą sudaro pieno rūgšties produktai ir kuris nuo seno žinomas daugelyje pasaulio virtuvių. Jo ypatybė ta, kad vietoj miltų naudojamos manų kruopos. Tai desertui suteikia ypatingą tekstūrą ir skonį. Mūsų originalų mažo kaloringumo receptą įvertins tie, kurie įpratę stebėti savo mitybą. Jį nesunku paruošti, su juo susidoros net virtuvės naujokas.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus: manų kruopas, cukrų ir druską. Sudėkite jogurtą ir gerai išmaišykite. Geriau tai daryti mikseriu nedideliu greičiu arba plaktuvu. Svarbu, kad tešla būtų vientisa ir be gumulėlių.
Žingsnis 2
Ištepkite formą sviestu arba išklokite ją kepimo popieriumi. Perkelkite paruoštą tešlą į formą ir dėkite ją ant kepimo skardos į įkaitintą orkaitę. Kepkite 180 °C temperatūroje 25 minutes. Kepimo laikas priklauso nuo formos dydžio, todėl patikrinkite, ar mannikinas paruoštas. Geriausias būdas sužinoti, ar pyragas paruoštas, - pabandyti mediniu pagaliuku (degtuku, dantų krapštuku). Keksą pradurkite storiausioje vietoje: jei ant pagaliuko nėra tešlos pėdsakų ir jis sausas, pyragas paruoštas.
Kategorijos