Aromatingas bulvių troškinys su salierais ir šonine pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-16

Aromatingas bulvių troškinys su salierais ir šonine

Šakniniai salierai gali būti naudingi daugeliui patiekalų. Jį galima virti, kepti, naudoti salotų pavidalu. Tačiau namų virtuvėje ji nėra labai paplitusi, todėl šis receptas - tai dievo dovana tiems, kurie nusprendė pagerinti savo mitybą ir išbandyti patiekalus su šia gydomąja stebuklinga šaknimi, turinčia lengvą grybų skonį. Troškiniui paruošti nereikia nei specialių žinių, nei daug laiko - viskas yra ribose.
Gaminimo laikas
45 min.
Laikas virtuvėje
35 min.
Kalorijos
200 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
15 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.67/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Aromatingas bulvių troškinys su salierais ir šonine Žingsnis 1
Supjaustykite bulvių gumbus ir saliero šaknį ir išvirkite. Įdėkite česnako skiltelių ir prieskonių. Kai daržovės bus paruoštos, nusausinkite ir sutrinkite.

Žingsnis 2

Aromatingas bulvių troškinys su salierais ir šonine Žingsnis 2
Grietinėlę pašildykite, sudėkite sviestą, ištirpinkite, supilkite į tyrę, pasūdykite ir išmaišykite. Supjaustykite šoninę griežinėliais ir kepkite, kol taps auksinė.

Žingsnis 3

Aromatingas bulvių troškinys su salierais ir šonine Žingsnis 3
Ištepkite formą lašinių riebalais ir į ją sudėkite košę. Ant jos paskleiskite dalį šoninės ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Ant viršaus uždėkite antrąją dalį šoninės ir kepkite 10 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos