Publikavimo data: 2025-08-16
Aromatingas bulvių troškinys su salierais ir šonine
Šakniniai salierai gali būti naudingi daugeliui patiekalų. Jį galima virti, kepti, naudoti salotų pavidalu. Tačiau namų virtuvėje ji nėra labai paplitusi, todėl šis receptas - tai dievo dovana tiems, kurie nusprendė pagerinti savo mitybą ir išbandyti patiekalus su šia gydomąja stebuklinga šaknimi, turinčia lengvą grybų skonį. Troškiniui paruošti nereikia nei specialių žinių, nei daug laiko - viskas yra ribose.
Žingsnis 1
Supjaustykite bulvių gumbus ir saliero šaknį ir išvirkite. Įdėkite česnako skiltelių ir prieskonių. Kai daržovės bus paruoštos, nusausinkite ir sutrinkite.
Žingsnis 2
Grietinėlę pašildykite, sudėkite sviestą, ištirpinkite, supilkite į tyrę, pasūdykite ir išmaišykite. Supjaustykite šoninę griežinėliais ir kepkite, kol taps auksinė.
Žingsnis 3
Ištepkite formą lašinių riebalais ir į ją sudėkite košę. Ant jos paskleiskite dalį šoninės ir pabarstykite tarkuotu sūriu. Ant viršaus uždėkite antrąją dalį šoninės ir kepkite 10 minučių 200 laipsnių temperatūros orkaitėje.
Kategorijos