Publikavimo data: 2024-02-04
Bulvių apkepas su sūriu ir malta mėsa receptas
Saugokitės: sotus ir skanus patiekalas! Gali atrodyti, kad bulvių apkepą sunku pagaminti, bet iš tiesų tai patiekalas tinginiams, nes vienu metu gausite ir mėsos, ir garnyro. Ir visa tai iškepta. Kaip įdarą galite naudoti ne tik maltą mėsą, bet ir grybus, daržoves ar sūrį.
Žingsnis 1
Nulupkite ir supjaustykite svogūną. Sūrį sutarkuokite stambia tarka. Įjunkite 180 °C temperatūros orkaitę.
Žingsnis 2
Išvirkite bulves. Nusausinkite ir į bulves supilkite pieną, sviestą ir kiaušinį. Išplakite iki vientisos masės.
Žingsnis 3
Įkaitinkite keptuvę su augaliniu aliejumi. Pakepinkite svogūną 2 minutes ir sudėkite maltą mėsą. Po 5 minučių įberkite druskos, pipirų ir bazilikų. Išmaišykite keptuvės turinį ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 4
Į riebalais išteptą formą sudėkite pusę bulvių košės. Ištepkite visą paviršių. Toliau sluoksniuokite maltą mėsą. Uždenkite antrąja bulvių košės puse ir pabarstykite tarkuotu sūriu.
Žingsnis 5
Kepkite 20 minučių.
Kategorijos