Publikavimo data: 2024-01-20
Bulvių troškinys su jautiena ir cukinijomis receptas
Jautiena su cukinijomis ir bulvėmis yra labai sotus ir sultingas patiekalas. Jautiena yra sveika mėsa, ji laikoma mažai kaloringa, be to, ši mėsa yra vienas iš visaverčių baltymų šaltinių žmogaus mityboje. Toks patiekalas gaminamas paprastai ir patiks net tiems, kurie nemėgsta cukinijų. Greita ir soti vakarienė visai šeimai garantuota.
Žingsnis 1
Paruoškite recepte nurodytus ingredientus. Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros.
Žingsnis 2
Nuplaukite bulves, nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, nulupkite ir supjaustykite plonais apskritimais. Tada paruoškite bulvių padažą: dubenyje sumaišykite grietinę, druską, pipirus ir krapus. Į padažą sudėkite bulves.
Žingsnis 3
Cukiniją ir svogūną supjaustykite plonais žiedais. Jautieną supjaustykite mažais kubeliais. Sūrį sutarkuokite stambia tarka.
Žingsnis 4
Kepimo formą ištepkite augaliniu aliejumi. Sudėkite ingredientus tokia tvarka: bulvės padaže, cukinijos, druska ir pipirai pagal skonį, mėsa, svogūnai ir dar vienas sluoksnis bulvių padaže.
Žingsnis 5
Šaukite patiekalą į 200 °C temperatūros orkaitę 70 minučių. Tada išimkite iš orkaitės, apibarstykite patiekalą tarkuotu sūriu ir dar 10 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 6
Troškinys paruoštas. Patiekite karštą, pabarstytą smulkiai supjaustytomis petražolėmis.
Žingsnis 7
Patiekite apkepą su papildoma grietinės padažo porcija, pagaminta iš grietinės, išspausto česnako, druskos ir pipirų.
Kategorijos