Aromatingas fondiu su grybais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-16

Aromatingas fondiu su grybais

Fondue yra patiekalas, kuriuo labai didžiuojasi šveicarai, tačiau jį gali ruošti ir kitų pasaulio kraštų maisto mėgėjai, norėdami patirti naujų skonių. Fondiu pagrindą sudaro lydytas sūris, kuriuo taip pat garsėja Šveicarija. Į jį pagal skonį dedama vyno, muskato riešuto ir prieskonių. Mūsų atveju fondiu ruošiamas iš grybų, sviesto, kiaušinių ir grietinėlės. Ši kvapni masė patiekiama su traškia duona, virtomis daržovėmis arba šviežiais vaisiais.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
268 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
13 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (22 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aromatingas fondiu su grybais Žingsnis 1
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais ir lengvai pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Duoną supjaustykite vienodais gabalėliais.

Žingsnis 2

Aromatingas fondiu su grybais Žingsnis 2
Sūrį išlydykite dubenyje 60 laipsnių temperatūroje. Suplakite kiaušinius ir grietinėlę ir maišydami plona srovele supilkite juos į sūrio mišinį. Tada sudėkite grybus, sviestą ir vyną.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos