Publikavimo data: 2024-06-16
Aromatingas fondiu su grybais
Fondue yra patiekalas, kuriuo labai didžiuojasi šveicarai, tačiau jį gali ruošti ir kitų pasaulio kraštų maisto mėgėjai, norėdami patirti naujų skonių. Fondiu pagrindą sudaro lydytas sūris, kuriuo taip pat garsėja Šveicarija. Į jį pagal skonį dedama vyno, muskato riešuto ir prieskonių. Mūsų atveju fondiu ruošiamas iš grybų, sviesto, kiaušinių ir grietinėlės. Ši kvapni masė patiekiama su traškia duona, virtomis daržovėmis arba šviežiais vaisiais.
Žingsnis 1
Grybus supjaustykite plonais griežinėliais ir lengvai pakepinkite keptuvėje su trupučiu aliejaus. Duoną supjaustykite vienodais gabalėliais.
Žingsnis 2
Sūrį išlydykite dubenyje 60 laipsnių temperatūroje. Suplakite kiaušinius ir grietinėlę ir maišydami plona srovele supilkite juos į sūrio mišinį. Tada sudėkite grybus, sviestą ir vyną.
Kategorijos