Šokolado fondiu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-30

Šokolado fondiu

Fondue iš pradžių išrado piemenys. Jiems reikėjo sočiai pavalgyti, nes jie ilgą laiką būdavo kalnų ganyklose. Todėl piemenys pasiimdavo sūrio, duonos ir vyno. Po kelių dienų sūris išdžiūdavo ir jį reikėdavo kaip nors "atgaivinti". Jis buvo dedamas į puodą, užpilamas vynu ir kaitinamas. Tada į ištirpintą sūrį pamerkdavo duonos riekes. Ilgą laiką fondiu buvo vargšų maistas, tačiau vėliau šį patiekalą įvertino aristokratai. Ir pats fondiu nustojo būti tik sūrio fondiu. Jis pradėtas gaminti ir su šokoladu.
Gaminimo laikas
15 min.
Laikas virtuvėje
15 min.
Kalorijos
414 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
27 g
Angliavandeniai
35 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 3.33/5 (3 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Šokolado fondiu Žingsnis 1
Išvirkite grietinėlę. Supilkite grietinėlę į puodą sunkiu dugnu. Pastatykite keptuvę ant vidutinės ugnies. Užvirinkite grietinėlę. Išjunkite kaitlentę.

Žingsnis 2

Šokolado fondiu Žingsnis 2
Paruoškite fondiu. Sumaišykite smulkintą šokoladą su grietinėle ir išmaišykite iki vientisos masės. Supilkite mišinį į fondiu puodą, kad nesukietėtų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos