Publikavimo data: 2024-06-23
Aromatingas naminis fondiu su makaronais ir sultingais grybais
Fondue - tai šveicariškas patiekalas, gaminamas iš įvairių sūrių mišinio su baltuoju vynu, krakmolu, muskato riešutu ir česnaku. Į šiltą fondiu mirkomos ant ilgos šakutės užmautos duonos riekelės, skrebučiai, vištiena, mėsa ir daržovės. Patiekalas pasižymi nuostabiu skoniu ir nepaprastu aromatu, todėl fondiu yra plačiai žinomas ir populiarus toli už savo kilmės šalies ribų.
Žingsnis 1
Nuvalytus grybus supjaustykite nedideliais vienodo dydžio gabalėliais ir atidėkite į šalį, kol bus naudojami gaminant maistą.
Žingsnis 2
Paimkite puodą, pripilkite į jį vandens, įberkite druskos ir pastatykite ant viryklės. Užvirinkite vandenį, supilkite makaronus ir virkite juos pagal ant pakelio pateiktus nurodymus, kol jie taps al dente.
Žingsnis 3
Kol verda makaronai, keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite pjaustytus grybus ir kepkite, kol jie paruduos ir išgaruos visas skystis.
Žingsnis 4
Kol grybai kepa, nuplautą vištienos filė supjaustykite nedideliais vienodo dydžio kubeliais.
Žingsnis 5
Susmulkintą vištieną siųskite į keptuvę su trupučiu aliejaus, kad apkeptų iki baltumo.
Žingsnis 6
Kai grybai iškeps, sudėkite brokolių žiedynus, išmaišykite ingredientus ir toliau kepkite daržoves apie 3 minutes.
Žingsnis 7
Supilkite grietinėlę į lengvai apkeptą vištieną ir virkite ant silpnos ugnies apie 4 minutes.
Žingsnis 8
Kol daržovės ir vištiena kepa, suberkite sūrį ir stambiai jį sutarkuokite.
Žingsnis 9
Perkelkite grietinėlėje troškintą vištieną prie grybų ir brokolių, sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, sumaišykite ingredientus ir pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 10
Į keptuvėje esantį mišinį sudėkite virtus makaronus ir tarkuotą sūrį, greitai išmaišykite ir patiekite karštą.
Kategorijos