Publikavimo data: 2024-06-22
Aromatingas obuolių pyragas
Jei norite palepinti savo šeimą ir draugus gardžiais, kvapniais ir saikingai saldžiais kepiniais, šis pyrago receptas kaip tik jums. Dėl didelio obuolių kiekio pyragas gaunasi sultingas ir kvapnus, be to, jis yra minkštas, švelnus, trapus ir purus. Šiam pyragui geriau imti kietus ir sultingus obuolius, o apie saldumą spręsti jums. Jei mėgstate rūgščius kepinius, rinkitės rūgščius obuolius, o jei mėgstate saldžius obuolius, rinkitės saldžius obuolius.
Žingsnis 1
Obuolius perpjaukite pusiau ir išimkite šerdį.
Žingsnis 2
Visus obuolius supjaustykite plonais griežinėliais.
Žingsnis 3
Kiaušinius įmuškite į gilų dubenį ir maišytuvu plakite su cukrumi, kol jų tūris padidės bent dvigubai (plakite apie 3-5 minutes).
Žingsnis 4
Į išplaktus kiaušinius ir cukrų sudėkite tarkuotą sviestą (jei jis buvo šaldytuve arba tiesiog įdėkite, jei jis suminkštėjo), vanilę, kepimo miltelius, miltus ir viską atsargiai išmaišykite šaukštu arba mentele. Šiame etape nenaudokite mikserio, nes anksčiau plakti kiaušiniai praras savo orumą, atitinkamai ir pyragas ateityje.
Žingsnis 5
Į tešlą suberkite anksčiau supjaustytus obuolius ir atsargiai išmaišykite. Tešlą sudėkite į kepimo indą, kurio dugnas išklotas pergamentu. Geriausia šiam pyragui naudoti gilią stačiakampę formą, bet jei tokios neturite, tiks ir apvali.
Žingsnis 6
Įdėkite formą su tešla į įkaitintą 200 laipsnių pagal Celsijų orkaitę 40 minučių. Jei turite elektrinę orkaitę, naudokite viršutinės ir apatinės dalies režimą. Kai pyragas iškeps, leiskite jam šiek tiek atvėsti ir supjaustykite jį porcijomis. Dėkite į plokščią lėkštę ir viršų pabarstykite cukraus pudra.
Kategorijos