Publikavimo data: 2025-08-18
Aromatingas, šiek tiek aštrus raudonųjų pipirų pesto padažas
Gražų ir nuostabaus skonio itališką pesto padažą su lengvu raudonųjų pipirų prieskoniu lengva pasigaminti. Pagrindiniai ingredientai - bazilikai, parmezanas, alyvuogių aliejus ir skrudinti kedro riešutai, česnakai ir raudonieji pipirai, kurie sukuria nepakartojamą skonį. Šį populiarų padažą galima naudoti įvairiai: jo galima dėti į makaronus, picą, naudoti kaip užtepėlę ant skrebučių, sumuštinių ar kaip salotų padažą.
Žingsnis 1
Kedro riešutus lengvai paskrudinkite karštoje sausoje keptuvėje, kad jie įgautų kuo daugiau skonio ir aromato. Kepkite ant vidutinės ugnies nuolat maišydami, kad nesudegtų. Jie turi būti lengvai parudavę ir išdžiūvę. Leiskite kedro riešutams 5-7 minutes atvėsti.
Žingsnis 2
Sudėkite visus ingredientus į maišytuvo dubenį. Sudėkite smulkiai supjaustytą česnaką, atvėsintus skrudintus riešutus, parmezaną, alyvuogių aliejų, druskos, raudonųjų pipirų pagal skonį ir sumaišykite blenderiu. Padažą supilkite į stiklainį.
Kategorijos