Publikavimo data: 2025-08-18
Aromatingi avižiniai sausainiai su šokoladu
Namų kepimo gerbėjai jau seniai išskyrė avižinius sausainius. Tam yra daug priežasčių. Neįtikėtina avižinių dribsnių nauda, gamybos paprastumas ir puikus šio skanėsto skonis patiks ne tik vaikams, bet ir suaugusiesiems. Tokių sausainių gaminimas neužima daug laiko, o tai labai svarbu, kai šeimoje yra mažų vaikų. Jie puikiai tinka pusryčiams su stikline šviežio pieno arba kaip užkandis mokykloje. Šiuos sausainius galima kepti gana dažnai, jie džiugins visą šeimą savo riešutų aromatu ir įdomiu skoniu.
Žingsnis 1
Sudėkite dribsnius su druska, miltais, kepimo milteliais ir gerai išmaišykite. Iš anksto ištirpintą sviestą sumaišykite su kiaušiniu ir cukrumi, suberkite žemės riešutus ir šokoladą. Išmaišykite ir į masę suberkite miltus, avižinius dribsnius ir kepimo miltelius. Uždenkite maistine plėvele ir dėkite į šaldytuvą 1 valandai.
Žingsnis 2
Po valandos išimkite tešlą ir paruoškite dubenį su šaltu vandeniu. Sudrėkinkite rankas šaltame vandenyje (kad tešla neliptų), paimkite šiek tiek tešlos ir rankose suformuokite norimos formos ir dydžio sausainius.
Žingsnis 3
Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir sudėkite ant jos suformuotus sausainius, šiek tiek vienas nuo kito (nes kepant tešla padidės). Dėkite kepimo skardą su sausainiais į įkaitintą orkaitę 15 minučių 180 laipsnių Celsijaus temperatūroje. Paruoštumą galite patikrinti sausu dantų krapštuku. Jei jis lieka sausas, sausainiai paruošti.
Kategorijos