Publikavimo data: 2024-03-27
Avižiniai sausainiai su anakardžiais
Pabandykite į įprastą sausainių receptą įmaišyti riešutų. Anakardžiuose gausu tiamino (vitamino B1), kuris dalyvauja baltymų, riebalų ir angliavandenių apykaitoje ir yra būtinas nervų sistemai. Anakardžiuose yra 35 % tiamino paros normos, todėl drąsiai gaminkite avižinius sausainius su riešutais ir pripildykite savo organizmą vitaminų.
Žingsnis 1
Nedideliame puode sumaišykite tešlai skirtus ingredientus: avižas, miltus, minkštą sviestą, kiaušinius, cukrų ir kepimo miltelius.
Žingsnis 2
Viską gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisas mišinys. Dėkite tešlą į šaldytuvą 40-60 minučių.
Žingsnis 3
Kepkite sausainius ant pergamentinio popieriaus. Padėkite jį ant kepimo skardos viršaus. Ant popieriaus dėkite suformuotus sausainius. Ant viršaus sudėkite riešutus.
Žingsnis 4
Kepkite 10 minučių 190 laipsnių temperatūroje. Iškepusiems sausainiams leiskite atvėsti ir išimkite iš orkaitės.
Kategorijos