Avižiniai sausainiai su anakardžiais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-03-27

Avižiniai sausainiai su anakardžiais

Pabandykite į įprastą sausainių receptą įmaišyti riešutų. Anakardžiuose gausu tiamino (vitamino B1), kuris dalyvauja baltymų, riebalų ir angliavandenių apykaitoje ir yra būtinas nervų sistemai. Anakardžiuose yra 35 % tiamino paros normos, todėl drąsiai gaminkite avižinius sausainius su riešutais ir pripildykite savo organizmą vitaminų.
Gaminimo laikas
80 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
391 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
21 g
Angliavandeniai
42 g
Alergenai: Karvės pieno baltymai, glitimo turintys grūdai, riešutai, kiaušiniai
Sunkumas: 1/5
Reitingas: 4.08/5 (12 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Avižiniai sausainiai su anakardžiais Žingsnis 1
Nedideliame puode sumaišykite tešlai skirtus ingredientus: avižas, miltus, minkštą sviestą, kiaušinius, cukrų ir kepimo miltelius.

Žingsnis 2

Avižiniai sausainiai su anakardžiais Žingsnis 2
Viską gerai išmaišykite, kad gautųsi vientisas mišinys. Dėkite tešlą į šaldytuvą 40-60 minučių.

Žingsnis 3

Avižiniai sausainiai su anakardžiais Žingsnis 3
Kepkite sausainius ant pergamentinio popieriaus. Padėkite jį ant kepimo skardos viršaus. Ant popieriaus dėkite suformuotus sausainius. Ant viršaus sudėkite riešutus.

Žingsnis 4

Avižiniai sausainiai su anakardžiais Žingsnis 4
Kepkite 10 minučių 190 laipsnių temperatūroje. Iškepusiems sausainiams leiskite atvėsti ir išimkite iš orkaitės.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos