Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatingi imbieriniai sausainiai Naujųjų metų šventei
Imbieriniai sausainiai Naujųjų metų šventėms yra originalūs, aštrūs kepiniai. Tešla minkoma su medumi. Jiems ruošti galima naudoti mėgstamus prieskonius: imbierą, cinamoną, gvazdikėlius, kardamoną, muskatą, citrusinių vaisių žievelę. Šį desertą galima paruošti iš anksto, nes jį galima ilgai laikyti.
Žingsnis 1
Sumaišykite medų, cukrų, cinamoną, imbierą, suberkite medų, cukrų, cinamoną ir imbierą į puodą ant didelės ugnies, nuolat maišydami užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite, kol cukrus ištirps. Nuimkite nuo ugnies ir iš karto suberkite sodą, gerai išmaišykite, tada sudėkite minkštą sviestą ir dar kartą išmaišykite, kad masė taptų vientisa. Mišinį atvėsinkite ir tik tada įmuškite kiaušinį ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Į skystąją dalį keliais etapais suberkite miltus. Išminkykite minkštą, šiek tiek lipnią tešlą. Suvyniokite ją į maistinę plėvelę ir 30 minučių padėkite į šaldytuvą.
Žingsnis 3
Atšaldytą tešlą išminkykite rankomis ir iškočiokite į 4 mm storio sluoksnį. Formelėmis išpjaukite sausainių formas. Dėkite ant kepimo skardos ir kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje maždaug 10-12 min.
Žingsnis 4
Kiaušinio baltymą porą minučių plakite mažiausiu mikserio greičiu, tada palaipsniui suberkite cukraus pudrą, citrinos sultis ir dažiklius ir plakite dideliu greičiu 5-7 minutes. Perkelkite glajų į konditerinį maišelį, nupjaukite antgalį ir užtepkite ant atvėsusių produktų.
Kategorijos