Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatingi imbieriniai sausainiai su soda
Imbieras yra vienas seniausių prieskonių, kuriame yra daug naudingų mineralų, eterinių aliejų, vitaminų, nepakeičiamųjų aminorūgščių. Jis naudojamas įvairiuose receptuose, įskaitant saldžius kepinius ir sausainius. Imbieriniai sausainiai yra išskirtinio aromato aštrūs skanėstai. Tokie kepiniai paprastai ruošiami Naujųjų metų šventėms. Imbierinių sausainių tešla plonai iškočiojama, todėl jie tampa traškūs, rudi, o aštrus skonis sukuria išties stebuklingą atmosferą.
Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite miltus su prieskoniais ir soda. Sviestą sudėkite į kitą dubenį ir išsukite mikseriu, suberkite cukrų ir vėl išsukite.
Žingsnis 2
Į dubenį įpilkite 3 šaukštelius medaus ir įmuškite žalią kiaušinį, gautą masę išplakite mikseriu.
Žingsnis 3
Suplaktą mišinį dalimis suberkite į miltus ir išminkykite tvirtą tešlą. Dėkite į šaldytuvą 60-90 minučių.
Žingsnis 4
Tešlą plonai iškočiokite ir sausainių formelėmis išpjaukite sausainius. Kepimo skardą išklokite pergamentiniu popieriumi ir ant jo dėkite sausainių formeles. Dėkite į 180 ºC temperatūros orkaitę 7 minutėms.
Kategorijos