Aromatingi ir trapūs imbieriniai sausainiai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Aromatingi ir trapūs imbieriniai sausainiai

Yra simbolių, su kuriais beveik visi žino asociacijas ir kurie perkeliami į Naujųjų metų ir Kalėdų šventes. Vienas iš jų - pikantiškas imbiero aromatas, spalvingi sausainiai ant Kalėdų eglutės, vazoje ant stalo ir nepakartojamas kvapas, sustiprintas subtiliu pušų spyglių ir citrusinių vaisių kvapu. Imbieriniai pyragaičiai Anglijoje atsirado senovėje, tačiau į Europą juos dar anksčiau atvežė armėnų vienuolis. Taip jis pateko į visas Europos virtuves. Tuo tarpu šiuose imbieriniuose pyragaičiuose, be ryškaus skonio ir smėlio tekstūros, yra daug gydomųjų junginių, kurių gausu imbieruose ir prieskoniuose.
Gaminimo laikas
50 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
384 kcal.
Baltymai
5 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
60 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4.07/5 (29 bal.)

Žingsnis 1

Aromatingi ir trapūs imbieriniai sausainiai Žingsnis 1
Paruoškite sausų sausainių mišinį. Į miltus suberkite kepimo miltelius ir išmaišykite. Tada suberkite cinamoną ir juoduosius pipirus, lengvai pagardinkite druska ir išmaišykite.

Žingsnis 2

Aromatingi ir trapūs imbieriniai sausainiai Žingsnis 2
Kitame dubenyje įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, medų, sviestą. Sutarkuokite imbierą ir sumaišykite. Tada užminkykite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.

Žingsnis 3

Aromatingi ir trapūs imbieriniai sausainiai Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą ir iš jos išpjaukite sausainius formelėmis arba tiesiog apskritimais ir kvadratėliais. Dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos