Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatingi ir trapūs imbieriniai sausainiai
Yra simbolių, su kuriais beveik visi žino asociacijas ir kurie perkeliami į Naujųjų metų ir Kalėdų šventes. Vienas iš jų - pikantiškas imbiero aromatas, spalvingi sausainiai ant Kalėdų eglutės, vazoje ant stalo ir nepakartojamas kvapas, sustiprintas subtiliu pušų spyglių ir citrusinių vaisių kvapu. Imbieriniai pyragaičiai Anglijoje atsirado senovėje, tačiau į Europą juos dar anksčiau atvežė armėnų vienuolis. Taip jis pateko į visas Europos virtuves. Tuo tarpu šiuose imbieriniuose pyragaičiuose, be ryškaus skonio ir smėlio tekstūros, yra daug gydomųjų junginių, kurių gausu imbieruose ir prieskoniuose.
Žingsnis 1
Paruoškite sausų sausainių mišinį. Į miltus suberkite kepimo miltelius ir išmaišykite. Tada suberkite cinamoną ir juoduosius pipirus, lengvai pagardinkite druska ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Kitame dubenyje įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų, medų, sviestą. Sutarkuokite imbierą ir sumaišykite. Tada užminkykite tešlą, uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.
Žingsnis 3
Iškočiokite tešlą ir iš jos išpjaukite sausainius formelėmis arba tiesiog apskritimais ir kvadratėliais. Dėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos ir kepkite 20 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos