Publikavimo data: 2025-08-20
Aromatingi sausainiai su bananais
Yra žinoma, kad smėlio tešla pirmą kartą pasirodė Anglijoje XII a., tik turtingi žmonės galėjo sau tai leisti. Vėliau į tešlą pradėta dėti sviesto. Taip atsirado visų mėgstamas receptas. Ir nors smėlio tešlą pasigaminti labai paprasta, būtina laikytis recepto. Naudokite geros kokybės sviestą, nes būtent jis sausainiams suteiks malonų kreminį skonį. Mūsų recepte į tešlą įdėjome bananų, kad sausainiai būtų aromatingesni ir skanesni.
Žingsnis 1
Sutarkuokite sviestą ir rankomis įtrinkite jį į miltus. Sutrinkite bananą ir cukrų iki košelės ir sumaišykite su miltais ir sviestu. Suberkite kepimo miltelius ir užminkykite tešlą.
Žingsnis 2
Tešlą iškočiokite į apskritimą ir išpjaukite taip, kaip parodyta nuotraukoje. Ant kiekvieno tešlos gabalėlio uždėkite po banano griežinėlį ir keletą sultenių.
Žingsnis 3
Suvyniokite tešlą su įdaru į "pirštą". Dėkite sausainius į aliejumi pateptą kepimo indą ir pašaukite į 170 °C temperatūros orkaitę 25-30 min.
Kategorijos