Publikavimo data: 2025-08-18
Aromatingi šokoladiniai imbieriniai sausainiai su sultenėmis
Toliau pateiktame recepte pateiktų imbierinių sausainių forma ir tekstūra kiek netradicinė. Tačiau jo skonis ir aromatas leidžia mėgautis šiais imbieriniais sausainiais, nors vietoj traškaus sausainio jaučiama minkšta tekstūra, kaip keksiuko. Maža to, šios formos sausainius lengviau pagaminti. Tešlos nereikia iškočioti, o iš karto išminkyti ir dėti į formą arba ant dekono, tada supjaustyti, papuošti ir patiekti prie arbatos.
Žingsnis 1
Minkštą sviestą išsukite su cukrumi. Įmaišykite vanilę ir po vieną įmuškite kiaušinius. Išplakite, tada suberkite imbierą, miltus ir sodą.
Žingsnis 2
250 g šokolado sutarkuokite arba smulkiai sukapokite ir dalimis įmaišykite į tešlą. Sudėkite sultenes, išmaišykite ir sudėkite į formą. Kepkite 30 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Žingsnis 3
Likusį šokoladą ištirpinkite vandens vonelėje. Aptepkite juo imbierinį pyragą ir paskirstykite po visą paviršių.
Kategorijos