Aromatingi sutirštinto pieno pyragaičiai su grietinės kremu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-18

Aromatingi sutirštinto pieno pyragaičiai su grietinės kremu

Aromatingi kepsneliai ant sutirštinto pieno su grietine yra amerikietiškos virtuvės patiekalas. Pirmą kartą keksiukus paruošė puiki amerikiečių kepėja Amelie Simmons. Jis pirmą kartą iškepė kapaką XVII a. pabaigoje. Šį desertą jis sukūrė pagal principą 1, 2, 3, 4. Vienas puodelis sviesto, du puodeliai cukraus, trys puodeliai miltų, keturi kiaušiniai. Šiuolaikiniame pasaulyje receptas buvo šiek tiek pakeistas, tačiau kapeikų forma ir jų pavadinimas išliko.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
333 kcal.
Baltymai
6 g
Riebalai
16 g
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 3.57/5 (7 bal.)

Žingsnis 1

Aromatingi sutirštinto pieno pyragaičiai su grietinės kremu Žingsnis 1
Supilkite kondensuotą pieną į gilų dubenį. Į kondensuotą pieną įpilkite 70 g mikrobangų krosnelėje ištirpinto sviesto. Įmuškite du kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.

Žingsnis 2

Aromatingi sutirštinto pieno pyragaičiai su grietinės kremu Žingsnis 2
Į tešlą persijokite kepimo miltelius ir miltus. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Supilkite tešlą į formeles ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę 20 minučių.

Žingsnis 3

Aromatingi sutirštinto pieno pyragaičiai su grietinės kremu Žingsnis 3
Išplakite grietinę su cukraus pudra ir likusiu sviestu. Šiek tiek atvėsinkite, viduryje padarykite duobutę ir supilkite plaktą grietinę, kad ji pradėtų tekėti.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
desertai, pyragaičių desertai, įspūdingas receptas, lengva, yra bendrų alergenų, pusryčiai, užkandis, keksas, ypatingi receptai, naujametiniai desertai, kiaušinių pusryčiai, varškės pusryčiai, varškės desertai

Kategorijos