Publikavimo data: 2025-08-18
Aromatingi sutirštinto pieno pyragaičiai su grietinės kremu
Aromatingi kepsneliai ant sutirštinto pieno su grietine yra amerikietiškos virtuvės patiekalas. Pirmą kartą keksiukus paruošė puiki amerikiečių kepėja Amelie Simmons. Jis pirmą kartą iškepė kapaką XVII a. pabaigoje. Šį desertą jis sukūrė pagal principą 1, 2, 3, 4. Vienas puodelis sviesto, du puodeliai cukraus, trys puodeliai miltų, keturi kiaušiniai. Šiuolaikiniame pasaulyje receptas buvo šiek tiek pakeistas, tačiau kapeikų forma ir jų pavadinimas išliko.
Žingsnis 1
Supilkite kondensuotą pieną į gilų dubenį. Į kondensuotą pieną įpilkite 70 g mikrobangų krosnelėje ištirpinto sviesto. Įmuškite du kiaušinius ir viską gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Į tešlą persijokite kepimo miltelius ir miltus. Viską gerai išmaišykite, kad neliktų gumulėlių. Supilkite tešlą į formeles ir pašaukite į 180 °C temperatūros orkaitę 20 minučių.
Žingsnis 3
Išplakite grietinę su cukraus pudra ir likusiu sviestu. Šiek tiek atvėsinkite, viduryje padarykite duobutę ir supilkite plaktą grietinę, kad ji pradėtų tekėti.
Kategorijos