Publikavimo data: 2024-06-16
Aromatingi varškės pyragai
Pirozhki yra įvairių nacionalinių virtuvių patiekalas. Nuo senovės Rusijoje šis skanėstas laikomas svarbiausiu patiekalu kiekvienuose namuose. Tarp tautų gyvavo tradicija, kad pirožki turi valgyti visa šeima iš vienos lėkštės. Pirožkų įdarų įvairovė pranoksta visus įsivaizduojamus prioritetus. Šis patiekalas tinka ir užkandžiui, ir jaukiems bei gardiems pusryčiams.
Žingsnis 1
Į šiltą pieną supilkite 1 valgomąjį šaukštą cukraus ir suberkite drėgnas mieles. Išmaišykite ir leiskite pakilti iki putų.
Žingsnis 2
Tada į miltus įmaišykite mieles ir pieną. 1 kiaušinį padalykite į baltymą ir trynį. Tešlai reikės 1 viso kiaušinio ir trynio. Supilkite druską ir likusį cukrų, išmaišykite ir sudėkite ištirpintą sviestą. Užminkykite tešlą ir palikite 1,5 valandos, kad pakiltų.
Žingsnis 3
Paruoškite pyragėlių įdarą. Į varškę įmuškite kiaušinį, suberkite cukrų ir sviestą ir išmaišykite. Tada pakilusią tešlą padalykite į 8-9 dalis. Padarykite apskritimus ir sudėkite juos ant kepimo skardos. Leiskite jiems pakilti 40 minučių.
Žingsnis 4
Į dubenį suberkite miltus, sviestą, vanilinį cukrų ir sumaišykite iki smulkių trupinių. Kiekvieno apskritimo centre padarykite skylutę įdarui. Į duobutę įdėkite 2 valgomuosius šaukštus varškės įdaro.
Žingsnis 5
Aptepkite paplotėlius kiaušinio ir pieno mišiniu ir apibarstykite trupiniais. Tada 25-30 min. pašaukite į iki 200 °C įkaitintą orkaitę.
Kategorijos