Publikavimo data: 2024-10-12
Aromatingos alyvuogės su česnakais, krapais ir citrina
Aromatingai paruoštos alyvuogės - puikus pasirinkimas jas naudoti salotoms, antriesiems patiekalams ir puošybai. O ir pačios alyvuogės tokiame marinate tampa kvapnesnės ir skanesnės. Be alyvuogių, salotose ir kituose patiekaluose taip pat galima naudoti aliejų, kuriame mirkomas česnakas, citrina, krapai. Tokios alyvuogės gaminamos labai paprastai ir iš nedidelio kiekio ingredientų.
Žingsnis 1
Česnaką perpjaukite pusiau. Krapus nuplaukite ir stambiai supjaustykite. Perpjaukite 3-4 citrinos skilteles per pusę. Alyvuoges sudėkite į dubenį, suberkite česnakus, krapus ir citrinas ir išmaišykite.
Žingsnis 2
Alyvuoges ir prieskonius sudėkite į sausą stiklainį. Alyvuoges užpilkite alyvuogių aliejumi ir stiklainį uždarykite. Palikite vieną dieną kambario temperatūroje, tada 5-6 dienas laikykite šaldytuve.
Kategorijos