Kepti grybai su Provanso žolelėmis receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-01-03

Kepti grybai su Provanso žolelėmis receptas

Kepti grybai su Provanso žolelėmis - sveikas ir skanus patiekalas. Švelnūs grybai atskleidžia Provanso žolelių skonį, o sojų padažas papildo pikantiškas natas.
Gaminimo laikas
35 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
165 kcal.
Baltymai
4 g
Riebalai
14 g
Angliavandeniai
5 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, soja, kiaušiniai
Sunkumas: 3/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 4.17/5 (18 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Kepti grybai su Provanso žolelėmis receptas Žingsnis 1
Nulupkite česnaką. Grybus nuplaukite ir nusausinkite popieriniu rankšluosčiu. Nuo grybų kepurėlės nuimkite viršutinį odos sluoksnį, pašalinkite patamsėjimus ir atnaujinkite grybo kotelio pjūvį. Įkaitinkite orkaitę iki 160⁰C temperatūros.

Žingsnis 2

Kepti grybai su Provanso žolelėmis receptas Žingsnis 2
Grybus supjaustykite į keturias dalis. Susmulkinkite česnaką.

Žingsnis 3

Kepti grybai su Provanso žolelėmis receptas Žingsnis 3
Paruoškite padažą: dubenyje sumaišykite majonezą, česnaką, druską, pipirus, provanso žoleles ir sojų padažą.

Žingsnis 4

Kepti grybai su Provanso žolelėmis receptas Žingsnis 4
Padažą sumaišykite su grybais.

Žingsnis 5

Kepti grybai su Provanso žolelėmis receptas Žingsnis 5
Grybus su padažu sudėkite į kepimo indą. Kepkite 25 minutes.

Žingsnis 6

Kepti grybai su Provanso žolelėmis receptas Žingsnis 6
Grybus patiekite papuoštus šviežiomis smulkiai supjaustytomis žolelėmis.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos