Publikavimo data: 2025-08-17
Aromatingos įdarytos paprikos su mėtomis
Mėta yra menkinių šeimos žuvis. Ji vertinama dėl švelnios dietinės mėsos, pasižyminčios nuostabiu skoniu. Ši žuvis yra puikus produktas ir leidžia sukurti tikrus kulinarinius šedevrus. Patiekalai iš mėtų teigiamai veikia virškinimą, juose yra naudingų aminorūgščių, kurių šioje žuvyje labai daug. Bulgariški pipirai išryškins polock skonines savybes, o patiekalas bus ryškus, sultingas ir kvapnus.
Žingsnis 1
Atsargiai išpjaukite paprikos šerdį ir sėklas, sutarkuokite morkas ir smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 2
Į gerai įkaitintą keptuvę įpilkite 2 valgomuosius šaukštus augalinio aliejaus ir suberkite morkas bei svogūnus. Daržoves kepkite 5 minutes, kol taps auksinės spalvos.
Žingsnis 3
Paruoškite įdarą. Ryžius išvirkite, nusausinkite ir atvėsinkite. Poliako filė susmulkinkite blenderiu. Patogiame dubenyje sumaišykite ryžius, susmulkintą polaką ir keptas daržoves, išmaišykite. Pagal skonį pagardinkite druska ir pipirais.
Žingsnis 4
Paruoškite padažą. Dubenyje sumaišykite pomidorų pastą, sultinį ir grietinę. Papriką patepkite augaliniu aliejumi ir įdarykite ją malta žuvimi su ryžiais bei keptomis daržovėmis. Įdėkite papriką į ugniai atsparų indą ir užpilkite padažu. Uždenkite folija ir pašaukite į 190⁰C temperatūros orkaitę 20 minučių.
Kategorijos