Aromatingos imbierinės žvaigždutės su aštriais prieskoniais ir žemės riešutais pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-19

Aromatingos imbierinės žvaigždutės su aštriais prieskoniais ir žemės riešutais

Jei namuose kvepia imbieriniais kepiniais, visi supranta, kad artėja žiemos šventės. Ši tradicija yra labai jaudinanti ir kiekvienos šeimos kartos vaikai ją prisimena visam laikui. Bet kokiu pavidalu jis yra skanus, aromatingas ir laukiamas, nes turi svarbią prasmę. Pagal kulinarinę koncepciją čia viskas paprasta ir nesudėtinga. Privalomi tokiuose sausainiuose, be imbiero, aštrūs prieskoniai - cinamonas, muskato riešutas. Tokie kepiniai yra labai harmoningo skonio.
Gaminimo laikas
150 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
487 kcal.
Baltymai
12 g
Riebalai
30 g
Angliavandeniai
41 g
Sunkumas: 2/5
Reitingas: 4/5 (14 bal.)

Žingsnis 1

Aromatingos imbierinės žvaigždutės su aštriais prieskoniais ir žemės riešutais Žingsnis 1
Dubenyje sumaišykite sausus ingredientus. Į atskirą dubenį įmuškite vieną kiaušinį, suberkite cukrų, medų ir išmaišykite. Tada sudėkite prieskonių ir miltų mišinį. Išminkykite tešlą ir įdėkite ją į šaldytuvą 2 valandoms.

Žingsnis 2

Aromatingos imbierinės žvaigždutės su aštriais prieskoniais ir žemės riešutais Žingsnis 2
Atšaldytą tešlą plonai iškočiokite ir formelėmis išpjaukite žvaigždutes. Įmuškite antrą kiaušinį ir aptepkite žalius sausainius. Paskrudinkite žemės riešutus ir sumalkite juos į smulkius trupinius. Sausainius apvoliokite riešutuose ir kepkite 5-7 min. 200 °C temperatūroje.

Žingsnis 3

Aromatingos imbierinės žvaigždutės su aštriais prieskoniais ir žemės riešutais Žingsnis 3
Ištirpinkite šokoladą ir supilkite jį į konditerinį maišelį. Ant sausainių padarykite grotelių raštą. Atidėkite valandai į šalį, kad šokoladas atvėstų.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
Formuoti kepiniai, desertai, desertai iš tešlos, įspūdingas receptas, yra bendrų alergenų, užkandis po pietų, užkandis, sausainiai, naujametiniai desertai, receptų knyga, kiaušinių sausainiai

Kategorijos