Publikavimo data: 2024-10-21
Aromatingos keptuvėje keptos midijos
Midijos yra valgomieji moliuskai, kurie plačiai naudojami kulinarijoje ir yra vieni populiariausių jūros gėrybių produktų. Midijos ne tik gaudomos jūroje, bet ir auginamos specialiose midijų fermose. Švelni midijų mėsa vertinama ne tik kaip visaverčių baltymų šaltinis, bet ir dėl didelio vitaminų ir mineralų kiekio. Pavyzdžiui, vos 25 g midijų yra vitamino B12 paros dozė, o 50 g midijų - mangano paros dozė. Be to, midijas galima greitai ir lengvai paruošti, ypač jei perkate jau išvalytas nuo kiautų. Troškintos su česnakais ir žolelėmis, užpiltos grietinėle midijos taps lengvos vakarienės geroje kompanijoje pagrindu.
Žingsnis 1
Keptuvėje ant silpnos ugnies įkaitinkite sviestą ir 3 minutes pakepinkite svogūną bei česnaką. Sudėkite nuplautas midijas ir kepkite dar 3 minutes.
Žingsnis 2
Supilkite į keptuvę grietinėlę, pagardinkite druska bei pipirais ir užvirinkite. Sudėkite smulkintas žoleles, uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite 3-4 minutes, kelis kartus pakratydami keptuvę.
Kategorijos