Publikavimo data: 2025-08-20
Aromatizuoti keksiukai
Kepiniai - tai nedideli krepšeliai, į kuriuos įdedama beveik bet kokio įdaro. Keksiukai yra geriausias šaltas užkandis, kuris papuoš ne tik šventinį stalą, bet ir bet kokį renginį. Keksiukus galima ruošti ne tik namų pobūviams, bet ir kaip vaišes svečiams prie arbatos. Tešla gaunasi minkšta ir tampri. Šiam desertui galite naudoti bet kokį įdarą savo nuožiūra.
Žingsnis 1
Paimkite patogų dubenį, įmuškite kiaušinius, suberkite cukrų ir gerai išmaišykite. Maišykite, kol cukrus visiškai ištirps.
Žingsnis 2
Išimkite sviestą iš vyniotinio ir įmaišykite į mišinį. Palaipsniui įmaišykite miltus, kepimo miltelius ir vanilę. Kai sumaišysite, supilkite likerį ir dar kartą gerai išmaišykite.
Žingsnis 3
Dubenyje gerai sumaišykite visus ingredientus. Išminkykite tešlą. Tešla turi būti gana skysta. Jei norite, įmaišykite prieskonių arba smulkintų riešutų ir sezamo sėklų.
Žingsnis 4
Kepimo formas ištepkite aliejumi. Supilkite tešlą į formeles ir kepkite įkaitintoje orkaitėje 20 minučių 170 laipsnių Celsijaus temperatūroje.
Žingsnis 5
Keksiukų tinkamumą tikrinkite iešmeliu arba dantų krapštuku. Jei jis sausas, keksiukai iškepę. Išimkite jas ir atvėsinkite. Atvėsusius keksiukus papuoškite žievele arba cukraus pudra.
Kategorijos