Publikavimo data: 2025-08-19
Aromatizuoti sausainiai su imbieru ir kakava
Artėjant Naujųjų metų šventėms parduotuvių ir konditerijos parduotuvių lentynose atsiranda įvairių formų ir dydžių meduolių. Daugelis šeimininkių kepa meduolių namelius ir įvairiai juos puošia. Tačiau nedaugelis kepa šokoladinius sausainius su imbieru. Tokie sausainiai puošiami graikiniais riešutais, tačiau riešutus galima pakeisti spalvotais dražė, žemės riešutais arba šokoladu. Taigi šie naujametiniai sausainiai taps dar ryškesni ir įdomesni. Į tešlą taip pat galite įmaišyti šokolado drožlių ir skanėstas taps dar saldesnis ir skanesnis. Vaikai bus sužavėti tokiais aromatingais sausainiais. Patiekite juos arbatos vakarėliui šeimos rate ir jūsų artimieji bus jums dėkingi.
Žingsnis 1
Sviestą išsukite su cukrumi. Į sviesto mišinį įmuškite po 1 kiaušinį ir kruopščiai išmaišykite. Maišytuvu išmaišykite iki vientisos konsistencijos.
Žingsnis 2
Į mišinį suberkite imbierą ir kakavą ir gerai išmaišykite. Suberkite riešutus, miltus ir kepimo miltelius ir gerai išmaišykite. Išminkykite tešlą.
Žingsnis 3
Padalykite tešlą į mažus rutuliukus. Dėkite sausainius ant pergamentiniu popieriumi išklotos kepimo skardos. Paimkite graikinių riešutų puseles ir sudėkite jas į kiekvieno sausainio vidurį. Iš anksto įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Įkiškite kepimo skardą į orkaitę ir kepkite 10-15 minučių.
Kategorijos