Publikavimo data: 2024-05-25
Aštri garuose virta jūros ešerio filė su žaliuoju kariu
Jūros ešeriai yra viena vertingiausių komercinių žuvų. Ją dažnai galima rasti restoranų valgiaraščiuose. Gurmanai ją vertina dėl švelnaus skonio ir minkštos mėsos. Švelnų jūros ešerių skonį išryškina ypatingas gaminimo būdas - troškinimas garuose su aštriu sultiniu. Žuvis prisipildo aromatų, išlieka sultinga ir išsaugo daug naudingų savybių. Šis išskirtinis patiekalas paliks maloniausius įspūdžius.
Žingsnis 1
Norėdami paruošti aštrų sultinį, atsitiktine tvarka supjaustykite svogūną, galangalo šaknį, imbierą su žievele, kalendrą ir česnaką. Uždėkite puodą ant ugnies ir pašildykite jame visus ingredientus, kad geriau pasiskleistų skonis.
Žingsnis 2
Įpilkite sultinio arba vandens. Užvirinkite ir sumažinkite ugnį. Virkite 5-10 minučių. Perkoškite.
Žingsnis 3
Keptuvėje įkaitinkite sezamų aliejų ir sudėkite ryžius. Kepkite ryžius, kol jie taps permatomi ir pasigirs spragsėjimas. Supilkite sultinį ant ryžių, kol jis juos visiškai apsems. Virkite 12-16 minučių.
Žingsnis 4
Puode užvirinkite likusį sultinį. Bambuko garintuvą išklokite specialiu popieriumi.
Žingsnis 5
Sumažinkite ugnį, kad lengvai virtų. Paruoštą žuvį sudėkite į garintuvą ir uždėkite jį virš keptuvės. Uždenkite dangčiu ir virkite 6-8 minutes.
Žingsnis 6
Puode atidėkite 150-180 g sultinio (1 puodelį) ir užvirinkite. Suberkite cukrų, kokosų grietinėlę, žuvies padažą ir žaliojo kario pastą. Skystį garinkite, kol padažas sumažės.
Žingsnis 7
Į lėkštę sudėkite ryžius, žuvį ir karį. Pagardinkite padažu ir papuoškite smulkintomis žolelėmis.
Kategorijos