Publikavimo data: 2024-06-22
Aštri lašiša su aromatingais žiediniais kopūstais
Lašiša yra labai sveika, todėl būtinai turėtumėte ją įtraukti į savo racioną. Joje yra daug fosforo, kalcio, jodo, kalio, cinko ir kitų elementų, taip pat omega-3 riebalų rūgščių ir vitaminų. Lašiša su žiediniais kopūstais pagal šį receptą gaunasi labai skani ir neįprasta. Ir visa tai dėl aštraus apelsinų marinato. Lašiša ir daržovės įgauna citrusinių vaisių natų. Šis patiekalas puikiai tinka savaitės dienos vakarienei arba šventiniam stalui.
Žingsnis 1
Žiedinį kopūstą supjaustykite stambiais griežinėliais, morkas supjaustykite plonais apskritimais.
Žingsnis 2
Nupjaukite kelias apelsino skilteles, jų prireiks vėliau. Iš likusio apelsino išspauskite sultis. Nedideliame dubenėlyje sumaišykite apelsinų sultis, žoleles, ciberžolę, maltą kalendrą, juoduosius pipirus ir žiupsnelį druskos. Lašišą panardinkite į marinatą ir palikite 20 minučių.
Žingsnis 3
Kepimo indą ištepkite augaliniu aliejumi ir sudėkite į jį žiedinius kopūstus bei morkas.
Žingsnis 4
Ant daržovių sudėkite apelsinų griežinėlius ir marinuotą lašišą. Daržoves užpilkite lašišos marinatu.
Žingsnis 5
Pasiųskite patiekalą kepti į 180 °C temperatūros orkaitę 20-30 minučių.
Žingsnis 6
Lašiša su žiediniais kopūstais paruošta. Gero apetito!
Kategorijos