Publikavimo data: 2024-06-15
Aštri lašiša su kvinojomis ir medaus-citrusų padažu
Yra dešimtys lašišos ruošimo ir patiekimo būdų, kurių kiekvienas yra ir skanus, ir sveikas. Šis lašišos su kvinojos, medaus ir citrusinių vaisių sulčių padažu receptas yra dvigubai sveikesnis. Kvinoja yra vitamino K, baltymų, kalio ir magnio lobynas, be to, joje nėra glitimo. Jos naudą nuo seno pripažino indėnų gentys. Visa tai papildo lašišos ir padažo sudėtį. Kartu šis maistingas patiekalas neprailgsta ir yra labai lengvai paruošiamas.
Žingsnis 1
Įtrinkite lašišos mėsą rupia druska. Palikite ją oda į viršų ant stalo, kad išdžiūtų ir kepant būtų traški.
Žingsnis 2
Storadugniame puode sumaišykite sojų padažą, citrinos sultis, medų ir pusės apelsino sultis. Užvirinkite ant silpnos ugnies ir virkite 15 minučių. Į likusias apelsinų sultis įmaišykite krakmolą ir supilkite į verdantį padažą. Virkite, kol lėtai virdamas sutirštės.
Žingsnis 3
Užpilkite kvinoją vandeniu santykiu 1:2. Užvirkite, įberkite 1 šaukštelį druskos. Virkite 15 minučių.
Žingsnis 4
Kepkite žuvies filė oda į apačią alyvuogių aliejuje nepridegančioje keptuvėje 4 minutes. Tada apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Padėkite gabalėlius ant popierinio rankšluosčio. Smulkiai supjaustykite pomidorą ir žoleles ir sumaišykite su kvinoja.
Kategorijos