Aštri lašiša su kvinojomis ir medaus-citrusų padažu pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-15

Aštri lašiša su kvinojomis ir medaus-citrusų padažu

Yra dešimtys lašišos ruošimo ir patiekimo būdų, kurių kiekvienas yra ir skanus, ir sveikas. Šis lašišos su kvinojos, medaus ir citrusinių vaisių sulčių padažu receptas yra dvigubai sveikesnis. Kvinoja yra vitamino K, baltymų, kalio ir magnio lobynas, be to, joje nėra glitimo. Jos naudą nuo seno pripažino indėnų gentys. Visa tai papildo lašišos ir padažo sudėtį. Kartu šis maistingas patiekalas neprailgsta ir yra labai lengvai paruošiamas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
197 kcal.
Baltymai
10 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
18 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.78/5 (23 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštri lašiša su kvinojomis ir medaus-citrusų padažu Žingsnis 1
Įtrinkite lašišos mėsą rupia druska. Palikite ją oda į viršų ant stalo, kad išdžiūtų ir kepant būtų traški.

Žingsnis 2

Aštri lašiša su kvinojomis ir medaus-citrusų padažu Žingsnis 2
Storadugniame puode sumaišykite sojų padažą, citrinos sultis, medų ir pusės apelsino sultis. Užvirinkite ant silpnos ugnies ir virkite 15 minučių. Į likusias apelsinų sultis įmaišykite krakmolą ir supilkite į verdantį padažą. Virkite, kol lėtai virdamas sutirštės.

Žingsnis 3

Aštri lašiša su kvinojomis ir medaus-citrusų padažu Žingsnis 3
Užpilkite kvinoją vandeniu santykiu 1:2. Užvirkite, įberkite 1 šaukštelį druskos. Virkite 15 minučių.

Žingsnis 4

Aštri lašiša su kvinojomis ir medaus-citrusų padažu Žingsnis 4
Kepkite žuvies filė oda į apačią alyvuogių aliejuje nepridegančioje keptuvėje 4 minutes. Tada apverskite ir kepkite dar 2 minutes. Padėkite gabalėlius ant popierinio rankšluosčio. Smulkiai supjaustykite pomidorą ir žoleles ir sumaišykite su kvinoja.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos