Publikavimo data: 2024-06-12
Aštri lydeka su daržovėmis pergamente
Jei norite vakarienei pasigaminti žuvies, bet nežinote, kokią geriau pasirinkti ir kaip ją skaniai paruošti. Siūlome orkaitėje išsikepti lydekos filė. Patiekalas ruošiamas labai paprastai. O dėl to, kad žuvis kepama pergamente, kepimo skardelė išlieka švari. Lydekos yra neutralaus skonio ir švelnios tekstūros. Joje yra labai mažai kaulų. Todėl žuvies patiekalams daugelis žmonių renkasi būtent ją. Jums taip pat reikės: paprikos, porų, alyvuogių aliejaus ir prieskonių.
Žingsnis 1
Papriką supjaustykite plonais griežinėliais, o porus - žiedais.
Žingsnis 2
Sudėkite lydekų filė į nedidelį dubenį. Apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagardinkite citrina, druska ir juodaisiais pipirais.
Žingsnis 3
Rankomis švelniai įtrinkite druską, aliejų ir prieskonius, kad apsemtų visas filė.
Žingsnis 4
Kepimo indą išklokite kepimo pergamentu. Ant jo sudėkite lydekos filė, paprikas ir porus.
Žingsnis 5
Suvyniokite lydekas į pergamentą ir 15-20 minučių pašaukite į orkaitę.
Žingsnis 6
Paspausdami žuvį galite patikrinti, ar ji paruošta. Jei sultys teka skaidrios, lydekos jau paruoštos.
Žingsnis 7
Žuvį patiekite ant šviežių salotų lapų. Gero apetito!
Kategorijos