Publikavimo data: 2024-06-23
Aštri salsa su grybais
Salsa yra meksikiečių virtuvės patiekalas. Ispaniškai "salsa" reiškia padažą. Šis patiekalas - tai kelių virtuvių derinys: laimas ir aitriosios paprikos suteikia meksikietiško prieskonio, jūros žuvis - itališko. Salsa su grybais yra tiesiog vitaminų ir mikroelementų saugykla. O dėl grybuose esančių augalinių baltymų ir žuvyje esančių baltymų ji gaunasi soti.
Žingsnis 1
Kruopščiai nuvalykite ir nuplaukite austres ir pievagrybius. Supjaustykite juos vienodo dydžio kvadratėliais. Nuluptą svogūną smulkiai supjaustykite.
Žingsnis 2
Smulkiai susmulkinkite česnaką. Iš aitriosios paprikos vidaus pašalinkite uodegėlę ir sėklas. Smulkiai supjaustykite. Paimkite citrinžolę ir taip pat smulkiai sukapokite.
Žingsnis 3
Giliame dubenyje sutrinkite aitriąsias paprikas, česnakus ir citrinžolę trintuvu, kol išsiskirs sultys ir aromatas. Nulupkite laimo ir citrinos puseles ir supjaustykite minkštimą griežinėliais.
Žingsnis 4
Citrusinių vaisių minkštimą sumaišykite su aitriosiomis paprikomis ir česnakais, gerai išmaišykite. Grybus sumaišykite su svogūnais, sudėkite smulkintas žoleles. Supilkite aliejų, pagal skonį įberkite druskos ir pipirų, įberkite paruoštą kiekį cukraus.
Žingsnis 5
Sudėkite marinatą į grybus ir gerai išmaišykite. Indus uždenkite maistine plėvele ir įdėkite į šaldytuvą 10-12 valandų marinuotis.
Žingsnis 6
Žuvies filė įtrinkite druska ir prieskoniais (galite apšlakstyti citrinos sultimis) ir palikite 5 minutes pastovėti, kad žuvis įsigertų prieskonių aromato.
Žingsnis 7
Žuvį kepkite šiek tiek alyvuogių aliejaus po 5-7 minutes iš abiejų pusių. Žuvis atrodys gražiau, jei naudosite grilio keptuvę. Avokadą perpjaukite per pusę ir išimkite kauliuką. Avokadų puseles pripildykite grybų salsos.
Kategorijos