Publikavimo data: 2024-06-15
Originali salsa su persikais
Salsa - tai padažas, atkeliavęs pas mus iš meksikiečių virtuvės, kur jis yra tradicinis. Meksikiečiai jį ruošia iš vaisių ir daržovių, pridėdami įvairių žolelių: kalendrų, salierų, mėtų ir kitų. Aštriosios aitriosios paprikos yra neatsiejama šio padažo sudedamoji dalis. Į mūsų receptą įdėjome sultingų persikų - mūsų tradicinių sezoninių vaisių, pasižyminčių subtiliu skoniu ir aromatu. Tai suteikė padažui malonų aromatą, subtilų skonį ir konsistenciją.
Žingsnis 1
Paruoštas daržoves supjaustykite mažais kubeliais. Persiką perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką ir supjaustykite mažais kubeliais. Aštriu peiliu smulkiai supjaustykite paruoštas žoleles ir žaliuosius svogūnus.
Žingsnis 2
Paruoštus supjaustytus vaisius ir daržoves sudėkite į dubenį. Švelniai sumaišykite. Supilkite alyvuogių aliejų, balzaminį actą, cukrų ir druską. Aitriąją papriką supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite pačioje pabaigoje. Tai darykite dalimis ir būtinai paragaukite prieš dėdami kitą porciją. Taip pasieksite norimą aštrumą. Padėkite į šaldytuvą valandai.
Kategorijos