Publikavimo data: 2024-06-16
Neįprastas salsos padažas su slyvomis
Salsos padažas pas mus atkeliavo iš meksikietiškos virtuvės ir tapo įprastas patiekalams iš mėsos ir žuvies. Paprastai jis gaminamas iš pomidorų, aitriųjų paprikų, česnakų, svogūnų ir juodųjų pipirų. Žinoma, virėjai ir čia parodė fantaziją ir prie pomidorų, kaip šiame recepte, pridėjo slyvų. Toks meksikietiškų ir gruziniškų motyvų mišinys padažo nesugadino, priešingai, jis įgavo naujų aromatų ir skonio. Be to, padažas paprastas ir nebrangus.
Žingsnis 1
Į gerai įkaitintą keptuvę be aliejaus sudėkite pomidorus, saldžiąsias ir aštriąsias paprikas bei 4 gabalėliais supjaustytą svogūną. Kepkite 10 minučių, kol atsiras tamsių apanglėjusių dėmių. Tada perkelkite daržoves į kitą indą ir leiskite atvėsti.
Žingsnis 2
Nulupkite daržovių odelę ir išimkite sėklas iš aštriosios paprikos. Česnaką, svogūną ir aštriąją papriką lengvai susmulkinkite blenderiu (iki stambios masės).
Žingsnis 3
Sudėkite slyvas be sėklų, daržoves, vienos citrinos sultis ir petražoles. Pagal skonį pagardinkite druska ir dar porą minučių maišykite blenderiu.
Kategorijos