Publikavimo data: 2024-06-12
Klasikinė salsa
Salsa - visame pasaulyje žinomas meksikietiškas padažas. Jis turi daugybę interpretacijų, tačiau penki produktai išlieka nepakitę: pomidorai, aitriosios paprikos, česnakai, žolelės ir laimas. Salsa skirstoma į dvi rūšis - žaliąją ir aštriąją. Pirmuoju atveju ingredientai prieš tai termiškai neapdorojami. Klasikinis salsos receptas priklauso antrajai rūšiai. Jis taip pat turi variantų, tačiau juos vienija tai, kad pomidorai jam ruošti yra verdami arba kepami.
Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Į karštą sausą keptuvę sudėkite sveikus pomidorus ir aitriąsias paprikas, svogūnų ketvirčius ir česnako skilteles ir 10 minučių kepkite ant didelės ugnies, kol šiek tiek apanglės. Leiskite daržovėms atvėsti.
Žingsnis 2
Pradėkite pjaustyti maistą. Iš aitriosios paprikos pašalinkite sėklas ir membranas. Sudėkite papriką, česnaką ir svogūną į maišytuvo dubenį. Maišykite 30-40 sekundžių, kol susidarys maži gabalėliai.
Žingsnis 3
Į daržoves sudėkite pomidorus. Į daržovių mišinį pomidorus sudėkite dalimis, intensyviai plakant, kas 10-15 sekundžių darant pauzes. Mišinys neturi tapti vientisas.
Žingsnis 4
Baigkite ruošti padažą. Į padažą suberkite kalendros lapelius, išspauskite laimo sultis ir pagal skonį įberkite druskos. Plakite dar 5-10 sekundžių.
Kategorijos