Klasikinė salsa pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-06-12

Klasikinė salsa

Salsa - visame pasaulyje žinomas meksikietiškas padažas. Jis turi daugybę interpretacijų, tačiau penki produktai išlieka nepakitę: pomidorai, aitriosios paprikos, česnakai, žolelės ir laimas. Salsa skirstoma į dvi rūšis - žaliąją ir aštriąją. Pirmuoju atveju ingredientai prieš tai termiškai neapdorojami. Klasikinis salsos receptas priklauso antrajai rūšiai. Jis taip pat turi variantų, tačiau juos vienija tai, kad pomidorai jam ruošti yra verdami arba kepami.
Gaminimo laikas
20 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
25 kcal.
Baltymai
1 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 3/5
Reitingas: 3.89/5 (9 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Klasikinė salsa Žingsnis 1
Apkepkite daržoves. Į karštą sausą keptuvę sudėkite sveikus pomidorus ir aitriąsias paprikas, svogūnų ketvirčius ir česnako skilteles ir 10 minučių kepkite ant didelės ugnies, kol šiek tiek apanglės. Leiskite daržovėms atvėsti.

Žingsnis 2

Klasikinė salsa Žingsnis 2
Pradėkite pjaustyti maistą. Iš aitriosios paprikos pašalinkite sėklas ir membranas. Sudėkite papriką, česnaką ir svogūną į maišytuvo dubenį. Maišykite 30-40 sekundžių, kol susidarys maži gabalėliai.

Žingsnis 3

Klasikinė salsa Žingsnis 3
Į daržoves sudėkite pomidorus. Į daržovių mišinį pomidorus sudėkite dalimis, intensyviai plakant, kas 10-15 sekundžių darant pauzes. Mišinys neturi tapti vientisas.

Žingsnis 4

Klasikinė salsa Žingsnis 4
Baigkite ruošti padažą. Į padažą suberkite kalendros lapelius, išspauskite laimo sultis ir pagal skonį įberkite druskos. Plakite dar 5-10 sekundžių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos