Publikavimo data: 2024-06-23
Aštri salsa su pomidorų pasta
Meksikos virtuvė yra aistringa, temperamentinga ir labai savita, tačiau mėgstama visame pasaulyje. Ši virtuvė ypač patiks aštrių patiekalų mėgėjams. Produktų, skirtų salsos padažui su pomidorų pasta, visus metus galima nusipirkti beveik bet kuriame prekybos centre, o jų kaina palyginti nedidelė. Šio patiekalo gaminimo būdas apima išankstinį daržovių terminį apdorojimą ir tinka gaminti žiemą.
Žingsnis 1
Morkas, svogūnus ir česnakus supjaustykite nedideliais gabalėliais. Jei turite virtuvinį kombainą, daržoves susmulkinkite juo. Taip gamindami sugaišite mažiau laiko.
Žingsnis 2
Paimkite keptuvę, įkaitinkite ją ant didelės ugnies, supilkite aliejų ir sudėkite smulkintus svogūnus, morkas ir česnakus. Sumažinkite ugnį ir maišydami kepkite 5 minutes.
Žingsnis 3
Pomidorus supjaustykite kubeliais, odelės šalinti nereikia.
Žingsnis 4
Sudėkite pomidorus į keptuvę, kurioje kepė svogūnai, česnakai ir morkos, ir toliau kepkite ant silpnos ugnies.
Žingsnis 5
Pašalinkite žaliąją paprikos dalį ir viduje esančias sėklas, supjaustykite mažais gabalėliais: kubeliais arba šiaudeliais.
Žingsnis 6
Į keptuvę prie daržovių sudėkite paprikas. Gerai išmaišykite ir kepkite dar 5 minutes.
Žingsnis 7
Į daržoves sudėkite pomidorų pastą, aitriųjų paprikų padažą ir bazilikus. Pomidorų pastą gerai išmaišykite, kad ji ištirptų ir tolygiai pasiskirstytų ant daržovių. Virkite dar 7-10 minučių. Leiskite padažui atvėsti ir sudėkite jį į serviravimo dubenį.
Kategorijos