Publikavimo data: 2024-06-15
                Aštri skumbrė su ananasais
                                
                    Skumbrė - viena populiariausių jūros žuvų pasaulyje. Ją mėgsta šiuolaikinės namų šeimininkės. Iš šios nedidelės riebios ir švelnios mėsos žuvies ruošiama daugybė skanėstų. Tai gana pigus jūros žuvies pasirinkimas. O pagal sudėtį skumbrė yra tikras lobis, ji idealiai tinka dietinei ir sportinei mitybai. Mūsų receptas leis jums papuošti savo mitybos racioną skaniu, lengvai paruošiamu ir labai naudingu žuvies patiekalu.
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                
                                        
                        Žingsnis 1
                        
                        Paruoštą skumbrę supjaustykite gabalėliais. Priklausomai nuo žuvies dydžio, skerdeną reikia padalyti į dvi arba tris dalis. Nuluptą ananasą supjaustykite maždaug centimetro storio trikampiais gabalėliais.
                     
                                        
                        Žingsnis 2
                        
                        Paruoškite nedidelę iki 30 cm skersmens formą. Į formą supilkite pusę majonezo. Ant majonezo sudėkite žuvį, pabarstykite druska ir pipirais. Tada sluoksniuokite paruoštus ananasus. Ant viršaus užpilkite likusį majonezą.
                     
                                        
                        Žingsnis 3
                        
                        Įdėkite formą su skumbre į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Tokioje temperatūroje kepkite 20 minučių. Jei norite, kad ant viršaus susidarytų apetitiška plutelė, formos neuždenkite. Jei ne, uždenkite folija.
                     
                                     
                                
                
                                
                
                
                    
Kategorijos