Publikavimo data: 2024-06-15
Aštri skumbrė su ananasais
Skumbrė - viena populiariausių jūros žuvų pasaulyje. Ją mėgsta šiuolaikinės namų šeimininkės. Iš šios nedidelės riebios ir švelnios mėsos žuvies ruošiama daugybė skanėstų. Tai gana pigus jūros žuvies pasirinkimas. O pagal sudėtį skumbrė yra tikras lobis, ji idealiai tinka dietinei ir sportinei mitybai. Mūsų receptas leis jums papuošti savo mitybos racioną skaniu, lengvai paruošiamu ir labai naudingu žuvies patiekalu.
Žingsnis 1
Paruoštą skumbrę supjaustykite gabalėliais. Priklausomai nuo žuvies dydžio, skerdeną reikia padalyti į dvi arba tris dalis. Nuluptą ananasą supjaustykite maždaug centimetro storio trikampiais gabalėliais.
Žingsnis 2
Paruoškite nedidelę iki 30 cm skersmens formą. Į formą supilkite pusę majonezo. Ant majonezo sudėkite žuvį, pabarstykite druska ir pipirais. Tada sluoksniuokite paruoštus ananasus. Ant viršaus užpilkite likusį majonezą.
Žingsnis 3
Įdėkite formą su skumbre į iki 200 °C įkaitintą orkaitę. Tokioje temperatūroje kepkite 20 minučių. Jei norite, kad ant viršaus susidarytų apetitiška plutelė, formos neuždenkite. Jei ne, uždenkite folija.
Kategorijos