Aštri tilapija su bulvėmis ir prieskoniais orkaitėje pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-26

Aštri tilapija su bulvėmis ir prieskoniais orkaitėje

Orkaitėje kepta tilapija su bulvėmis ir prieskoniais - įvairių skonių ir aromatų turtingas patiekalas. Rozmarinas, bazilikas, citrinų sultys sudaro šios puokštės foną, o bulvės, sviestas, majonezas, sūris ir daržovės - skonio gamą. Svarbiausia gaminant patiekalą yra tai, kad visa tai uždengiama folija ant kepimo skardos ir troškinama kaip rusiškoje krosnyje. Todėl žuvis yra ypatingo skonio.
Gaminimo laikas
60 min.
Laikas virtuvėje
3 min.
Kalorijos
124 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.85/5 (27 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštri tilapija su bulvėmis ir prieskoniais orkaitėje Žingsnis 1
Tilapijos filė supjaustykite stambiais kubeliais, svogūną - pusžiedžiais, o pomidorą - kubeliais. Bulves supjaustykite žiedais, sūrį sutarkuokite.

Žingsnis 2

Aštri tilapija su bulvėmis ir prieskoniais orkaitėje Žingsnis 2
Paruoškite padažą žuviai. Sumaišykite majonezą, citrinos sultis, pipirus, druską ir prieskonius ir užtepkite ant žuvies. Išmaišykite.

Žingsnis 3

Aštri tilapija su bulvėmis ir prieskoniais orkaitėje Žingsnis 3
Kepimo indą ištepkite sviestu. Ant dugno išdėliokite bulvių griežinėlius. Juos pasūdykite ir papipirinkite. Ant jų išdėliokite svogūnus, tada pomidorus.

Žingsnis 4

Aštri tilapija su bulvėmis ir prieskoniais orkaitėje Žingsnis 4
Ant pomidorų sudėkite žuvies sluoksnį. Viską apibarstykite sūriu, uždenkite folija ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepimo laikas 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos