Publikavimo data: 2024-05-26
Aštri tilapija su bulvėmis ir prieskoniais orkaitėje
Orkaitėje kepta tilapija su bulvėmis ir prieskoniais - įvairių skonių ir aromatų turtingas patiekalas. Rozmarinas, bazilikas, citrinų sultys sudaro šios puokštės foną, o bulvės, sviestas, majonezas, sūris ir daržovės - skonio gamą. Svarbiausia gaminant patiekalą yra tai, kad visa tai uždengiama folija ant kepimo skardos ir troškinama kaip rusiškoje krosnyje. Todėl žuvis yra ypatingo skonio.
Žingsnis 1
Tilapijos filė supjaustykite stambiais kubeliais, svogūną - pusžiedžiais, o pomidorą - kubeliais. Bulves supjaustykite žiedais, sūrį sutarkuokite.
Žingsnis 2
Paruoškite padažą žuviai. Sumaišykite majonezą, citrinos sultis, pipirus, druską ir prieskonius ir užtepkite ant žuvies. Išmaišykite.
Žingsnis 3
Kepimo indą ištepkite sviestu. Ant dugno išdėliokite bulvių griežinėlius. Juos pasūdykite ir papipirinkite. Ant jų išdėliokite svogūnus, tada pomidorus.
Žingsnis 4
Ant pomidorų sudėkite žuvies sluoksnį. Viską apibarstykite sūriu, uždenkite folija ir pašaukite į įkaitintą orkaitę. Kepimo laikas 40 minučių 180 laipsnių temperatūroje.
Kategorijos