Publikavimo data: 2025-08-16
Aštriai kepta lašiša
Patiekalus su raudona žuvimi galima drąsiai priskirti gurmaniškų patiekalų kategorijai. Šį patiekalą galima paruošti per 30 minučių, naudojant pačius paprasčiausius ingredientus. Šio patiekalo gaminimo procesas nereikalauja jokių kulinarinių įgūdžių, jis gana paprastas, o rezultatas nenusileidžia restoranuose patiekiamiems žuvies patiekalams. Pagal šį receptą paruošta žuvis būna labai minkšta, švelni, tirpstanti burnoje, pikantiško česnakų ir garstyčių skonio.
Žingsnis 1
Paruoškite žuvies padažą. Į atskirą dubenį arba gilų indą supilkite alyvuogių aliejų. Sudėkite smulkiai supjaustytą arba išspaustą česnaką, Dižono garstyčias, druską, citrinos sultis ir susmulkintas petražoles. Gerai išmaišykite.
Žingsnis 2
Lašišos filė supjaustykite kąsnio dydžio gabalėliais. Paruoškite kepimo indą, kuriame kepsite žuvį. Vietoj kepimo indo filė galite kepti ant kepimo popieriumi arba folija išklotos kepimo skardos.
Žingsnis 3
Į kepimo indą sudėkite žuvies filė. Kiekvieną gabalėlį aptepkite paruoštu padažu. Ant viršaus uždėkite citrinos griežinėlį. Įdėkite indą į įkaitintą orkaitę ir kepkite filė 20-25 min. 200C temperatūroje.
Kategorijos