Publikavimo data: 2024-05-26
Aštriai sūdyta skumbrė
Skumbrė - viena seniausių žuvų pasaulyje, turtinga vitaminų ir mineralų, ypač baltymų. Jos kūnas stangrus, todėl ją lengva pjaustyti ir ruošti. Dėl savo taurios spalvos ir puikaus skonio ji vadinama jūrų karaliene.
Žingsnis 1
Atskirkite filė nuo stuburo. Išimkite visus vidurius ir nuvalykite pilvo vidų servetėle. Padarykite pjūvį per visą skerdenos ilgį išilgai stuburo ir pašalinkite odą. Ištraukite visus kaulus.
Žingsnis 2
Įtrinkite filė iš abiejų pusių druskos ir cukraus mišiniu. Į kalendros ir maltų pipirų mišinį įmeskite smulkintą lauro lapą. Apibarstykite filė. Sutarkuokite česnaką ir įtrinkite jį į žuvies vidų. Suvyniokite filė į maistinę plėvelę ir įdėkite į šaldiklį 24 valandoms.
Kategorijos