Publikavimo data: 2024-05-26
Aštrioji lašiša orkaitėje
Vienas iš orkaitėje kepamos kumpio lašišos variantų pradžiugins aštriais žolelių ir prieskonių, kuriuose žuvis pirmiausia marinuojama, skoniais. Jie impregnuoja gabalėlius ir išlaiko juos net po kepimo orkaitėje. Tokia žuvis kepama palyginti trumpai, todėl verta išbandyti šį keptos žuvies variantą. Ją galima patiekti kaip atskirą patiekalą arba patiekti su įvairiais garnyrais ir daržovėmis.
Žingsnis 1
Paruoškite marinatą. Sumaišykite citrinos sultis, alyvuogių aliejų, druską, pipirus, mėgstamus prieskonius ir šviežias žoleles. Apšlakstykite lašišos gabalėlius marinatu ir palikite 10 minučių kambario temperatūroje, kad marinuotųsi.
Žingsnis 2
Pašaukite žuvį į orkaitę, įkaitintą iki 180 laipsnių. Kepkite 10-15 minučių.
Kategorijos