Publikavimo data: 2025-08-17
Aštrios alyvuogės
Aštrios alyvuogės yra lengviausiai pagaminamas užkandis, kuris puikiai pagardins pagrindinių patiekalų ar gėrimų skonį. Tereikia alyvuoges sumaišyti su žolelėmis ir prieskoniais, užpilti alyvuogių aliejumi ir 3-4 dienoms padėti į šaldytuvą. Likusį marinatą galima naudoti mėsos ir žuvies patiekalams ruošti. Užkandžiams geriau naudoti alyvuoges su kauliukais - manoma, kad jos turi daugiau naudingų ir maistingų medžiagų.
Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Iš alyvuogių pašalinkite kauliukus. Susmulkinkite aitriąją papriką. Peiliu sutrinkite česnako skilteles. Išmatuokite reikiamą kiekį bazilikų, pipirų žirnelių, rozmarinų, kalendrų ir lauro lapų.
Žingsnis 2
Marinuokite alyvuoges. Sumaišykite alyvuoges su visais prieskoniais, sudėkite jas į stiklinį indą ir užpilkite alyvuogių aliejumi. Palikite 3-4 dienoms, kartkartėmis pakratydami stiklainio turinį.
Kategorijos