Aštrios alyvuogės pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Aštrios alyvuogės

Aštrios alyvuogės yra lengviausiai pagaminamas užkandis, kuris puikiai pagardins pagrindinių patiekalų ar gėrimų skonį. Tereikia alyvuoges sumaišyti su žolelėmis ir prieskoniais, užpilti alyvuogių aliejumi ir 3-4 dienoms padėti į šaldytuvą. Likusį marinatą galima naudoti mėsos ir žuvies patiekalams ruošti. Užkandžiams geriau naudoti alyvuoges su kauliukais - manoma, kad jos turi daugiau naudingų ir maistingų medžiagų.
Gaminimo laikas
5770 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
117 kcal.
Baltymai
1 g
Riebalai
9 g
Angliavandeniai
8 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 2/5
Reitingas: 3.75/5 (24 bal.)

Žingsnis 1

Aštrios alyvuogės Žingsnis 1
Paruoškite ingredientus. Iš alyvuogių pašalinkite kauliukus. Susmulkinkite aitriąją papriką. Peiliu sutrinkite česnako skilteles. Išmatuokite reikiamą kiekį bazilikų, pipirų žirnelių, rozmarinų, kalendrų ir lauro lapų.

Žingsnis 2

Aštrios alyvuogės Žingsnis 2
Marinuokite alyvuoges. Sumaišykite alyvuoges su visais prieskoniais, sudėkite jas į stiklinį indą ir užpilkite alyvuogių aliejumi. Palikite 3-4 dienoms, kartkartėmis pakratydami stiklainio turinį.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, agurkų sezonas, česnakų sezonas, daržovių suktinukai, naujametiniai užkandžiai, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos