Aštrūs ešeriai su alyvuogių aliejumi pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-20

Aštrūs ešeriai su alyvuogių aliejumi

Visi žinome, kad jūros gėrybės yra labai svarbi mitybos dalis. Jos prisotina organizmą vitaminų ir mineralų, gerina plaukų, nagų ir odos būklę. Krevečių, midijų ir kalmarų nebūtina pirkti parduotuvėje. Jas galima pakeisti jūros ešeriais. Reguliarus šios žuvies vartojimas mažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, mažina cholesterolio kiekį kraujyje ir gerina medžiagų apykaitą. Jūros ešerius galima kepti orkaitėje su prieskoniais ir alyvuogių aliejumi.
Gaminimo laikas
30 min.
Laikas virtuvėje
10 min.
Kalorijos
125 kcal.
Baltymai
13 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
1 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (5 bal.)

Žingsnis 1

Aštrūs ešeriai su alyvuogių aliejumi Žingsnis 1
Marinuokite ešerius alyvuogių aliejuje ir sojų padaže, įberkite cinamono ir badiano.

Žingsnis 2

Aštrūs ešeriai su alyvuogių aliejumi Žingsnis 2
Į kepimo indą sudėkite žuvį kartu su marinatu, baravykais ir cinamonu.

Žingsnis 3

Aštrūs ešeriai su alyvuogių aliejumi Žingsnis 3
Žuvį kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 minutes.

Žingsnis 4

Aštrūs ešeriai su alyvuogių aliejumi Žingsnis 4
Paruoštą patiekalą patiekite į stalą.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, įspūdingas receptas, paprastas, turi bendrų alergenų, pietūs, vakarienė, pupelių sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos