Publikavimo data: 2024-05-25
Aštrūs falafeliai džiūvėsėliuose
Falafeliai yra rytietiškas patiekalas, išpopuliarėjęs visame pasaulyje. Jį dažnai galima pamatyti vegetariškose kavinėse ir restoranuose. Kas tai yra ir kaip jį paruošti? Šis patiekalas - tai susmulkintų ankštinių daržovių rutuliukai, kurie apkepami ir gruzdinami. Dažniausiai falafeliams gaminti naudojami avinžirniai. Patiekalas patiekiamas su specialiu padažu ir šviežiomis daržovėmis.
Žingsnis 1
Susmulkinkite česnaką mažais gabalėliais.
Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.
Žingsnis 3
Nusausinkite avinžirnius. Sudėkite jį į aukštą matavimo puodelį. Sudėkite česnaką, svogūną, prieskonius, druską ir raugą.
Žingsnis 4
Viską sutrinkite panardinamuoju trintuvu iki vientisos tyrės.
Žingsnis 5
Iš žirnių mišinio suformuokite mažus rutuliukus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.
Žingsnis 6
Įkaitinkite augalinį aliejų iki 190 °C temperatūros, sumažinkite ugnį. Kepkite falafelius 1-2 minutes, kol paruduos.
Žingsnis 7
Falafelius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.
Žingsnis 8
Falafelius patiekite ant salotų lapų su paprikomis. Patiekalą užpilkite padažu. Mėgaukitės patiekalu!
Kategorijos