Aštrūs falafeliai džiūvėsėliuose pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-05-25

Aštrūs falafeliai džiūvėsėliuose

Falafeliai yra rytietiškas patiekalas, išpopuliarėjęs visame pasaulyje. Jį dažnai galima pamatyti vegetariškose kavinėse ir restoranuose. Kas tai yra ir kaip jį paruošti? Šis patiekalas - tai susmulkintų ankštinių daržovių rutuliukai, kurie apkepami ir gruzdinami. Dažniausiai falafeliams gaminti naudojami avinžirniai. Patiekalas patiekiamas su specialiu padažu ir šviežiomis daržovėmis.
Gaminimo laikas
25 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
504 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
40 g
Angliavandeniai
30 g
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Aštrūs falafeliai džiūvėsėliuose Žingsnis 1
Susmulkinkite česnaką mažais gabalėliais.

Žingsnis 2

Aštrūs falafeliai džiūvėsėliuose Žingsnis 2
Smulkiai supjaustykite svogūnus.

Žingsnis 3

Aštrūs falafeliai džiūvėsėliuose Žingsnis 3
Nusausinkite avinžirnius. Sudėkite jį į aukštą matavimo puodelį. Sudėkite česnaką, svogūną, prieskonius, druską ir raugą.

Žingsnis 4

Aštrūs falafeliai džiūvėsėliuose Žingsnis 4
Viską sutrinkite panardinamuoju trintuvu iki vientisos tyrės.

Žingsnis 5

Aštrūs falafeliai džiūvėsėliuose Žingsnis 5
Iš žirnių mišinio suformuokite mažus rutuliukus ir apvoliokite juos džiūvėsėliuose.

Žingsnis 6

Aštrūs falafeliai džiūvėsėliuose Žingsnis 6
Įkaitinkite augalinį aliejų iki 190 °C temperatūros, sumažinkite ugnį. Kepkite falafelius 1-2 minutes, kol paruduos.

Žingsnis 7

Aštrūs falafeliai džiūvėsėliuose Žingsnis 7
Falafelius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad pašalintumėte aliejaus perteklių.

Žingsnis 8

Aštrūs falafeliai džiūvėsėliuose Žingsnis 8
Falafelius patiekite ant salotų lapų su paprikomis. Patiekalą užpilkite padažu. Mėgaukitės patiekalu!

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos