Avinžirnių falafeliai pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-04-09

Avinžirnių falafeliai

Avinžirnių falafelių receptas - tai namuose kepti avinžirnių rutuliukai. Klasikiniai falafeliai, kaip aprašyta receptūroje, kepami keptuvėje. Avinžirnių rutuliukų gaminimas trunka ne ilgiau kaip pusvalandį, tačiau jie gaunasi neįtikėtinai skanūs. Į patiekalą įeina avinžirniai, žolelės ir prieskoniai. Kepimas maišant suteikia patiekalui traškią plutelę. Rinkitės avinžirnius su vienodais grūdeliais, be kenkėjų ir be pašalinio kvapo.
Gaminimo laikas
120 min.
Laikas virtuvėje
30 min.
Kalorijos
307 kcal.
Baltymai
8 g
Riebalai
17 g
Angliavandeniai
31 g
Alergenai: Grūdai, kurių sudėtyje yra glitimo
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 3.89/5 (38 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Avinžirnių falafeliai Žingsnis 1
Paruoškite avinžirnių faršą. Susmulkinkite avinžirnius, įberkite druskos, prieskonių (maltų juodųjų ir raudonųjų pipirų, paprikos, kario, kalendros). Įberkite sodos ir 1 valgomąjį šaukštą šalto vandens. Sudėkite česnaką, svogūną, žoleles, miltus. Viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Palikite maltinuką 30 min. pastovėti.

Žingsnis 2

Avinžirnių falafeliai Žingsnis 2
Apkepkite avinžirnių kukulius. Sudrėkinkite rankas vandeniu, kad mišinys nesuliptų. Formuokite nedidelius rutuliukus, kurie lengvai keps aliejuje. Visą rutuliukų partiją padarykite iš karto. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite rutuliukus vienu sluoksniu ir tolygiai kepkite ant mažos ugnies. Paruoštus rutuliukus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos