Publikavimo data: 2024-04-09
Avinžirnių falafeliai
Avinžirnių falafelių receptas - tai namuose kepti avinžirnių rutuliukai. Klasikiniai falafeliai, kaip aprašyta receptūroje, kepami keptuvėje. Avinžirnių rutuliukų gaminimas trunka ne ilgiau kaip pusvalandį, tačiau jie gaunasi neįtikėtinai skanūs. Į patiekalą įeina avinžirniai, žolelės ir prieskoniai. Kepimas maišant suteikia patiekalui traškią plutelę. Rinkitės avinžirnius su vienodais grūdeliais, be kenkėjų ir be pašalinio kvapo.
Žingsnis 1
Paruoškite avinžirnių faršą. Susmulkinkite avinžirnius, įberkite druskos, prieskonių (maltų juodųjų ir raudonųjų pipirų, paprikos, kario, kalendros). Įberkite sodos ir 1 valgomąjį šaukštą šalto vandens. Sudėkite česnaką, svogūną, žoleles, miltus. Viską išmaišykite iki vientisos konsistencijos. Palikite maltinuką 30 min. pastovėti.
Žingsnis 2
Apkepkite avinžirnių kukulius. Sudrėkinkite rankas vandeniu, kad mišinys nesuliptų. Formuokite nedidelius rutuliukus, kurie lengvai keps aliejuje. Visą rutuliukų partiją padarykite iš karto. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, sudėkite rutuliukus vienu sluoksniu ir tolygiai kepkite ant mažos ugnies. Paruoštus rutuliukus nusausinkite popieriniu rankšluosčiu, kad susigertų riebalų perteklius.
Kategorijos