Falafeliai receptas pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2024-02-04

Falafeliai receptas

Izraelyje yra senas anekdotas, kuris puikiai atspindi vietinių gyventojų požiūrį į šį patiekalą. Pasirodo, nė vienas izraelietis nėra buvęs kosmose, nes jie neišrado būdo, kaip falafelius sudėti į mėgintuvėlį, o jie tokie skanūs, kad be jų neįmanoma niekur išvykti. Falafeliai yra sveikas gatvės maisto variantas, nes jie gaminami iš avinžirnių, kurie žinomi dėl savo sveikatai naudingų savybių.
Gaminimo laikas
740 min.
Laikas virtuvėje
20 min.
Kalorijos
409 kcal.
Baltymai
11 g
Riebalai
27 g
Angliavandeniai
33 g
Alergenai: Glitimo turintys grūdai, Kiaušiniai
Sunkumas: 2/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.27/5 (11 bal.)
iPhone 16 Pro

Žingsnis 1

Falafeliai receptas Žingsnis 1
Avinžirnius gerai nuplaukite po šaltu vandeniu ir 12 valandų pamirkykite šiltame vandenyje.

Žingsnis 2

Falafeliai receptas Žingsnis 2
Išmirkytus avinžirnius sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Sudėkite petražoles, svogūną, česnaką, zirą, kalendrą, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite. Tada įmuškite kiaušinį ir miltus ir dar kartą gerai išmaišykite. Jei mišinys per tirštas, įpilkite šiek tiek verdančio vandens.

Žingsnis 3

Falafeliai receptas Žingsnis 3
Iš mišinio iškočiokite 9 rutuliukus. Keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų iki 180 °C temperatūros ir kepkite rutuliukus, kol jie taps auksiniai.

Žingsnis 4

Falafeliai receptas Žingsnis 4
Paruoštus falafelius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų riebalų perteklius, tada patiekite.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
antrieji patiekalai, žuvies patiekalai, paprasta, yra bendrų alergenų, per 30 minučių, pietūs, vakarienė, žalumynų sezonas, karšti patiekalai naujiems metams, receptų knyga

Kategorijos