Publikavimo data: 2024-02-04
Falafeliai receptas
Izraelyje yra senas anekdotas, kuris puikiai atspindi vietinių gyventojų požiūrį į šį patiekalą. Pasirodo, nė vienas izraelietis nėra buvęs kosmose, nes jie neišrado būdo, kaip falafelius sudėti į mėgintuvėlį, o jie tokie skanūs, kad be jų neįmanoma niekur išvykti. Falafeliai yra sveikas gatvės maisto variantas, nes jie gaminami iš avinžirnių, kurie žinomi dėl savo sveikatai naudingų savybių.
Žingsnis 1
Avinžirnius gerai nuplaukite po šaltu vandeniu ir 12 valandų pamirkykite šiltame vandenyje.
Žingsnis 2
Išmirkytus avinžirnius sutrinkite blenderiu iki vientisos masės. Sudėkite petražoles, svogūną, česnaką, zirą, kalendrą, druską ir pipirus. Gerai išmaišykite. Tada įmuškite kiaušinį ir miltus ir dar kartą gerai išmaišykite. Jei mišinys per tirštas, įpilkite šiek tiek verdančio vandens.
Žingsnis 3
Iš mišinio iškočiokite 9 rutuliukus. Keptuvėje arba puode įkaitinkite aliejų iki 180 °C temperatūros ir kepkite rutuliukus, kol jie taps auksiniai.
Žingsnis 4
Paruoštus falafelius sudėkite ant popierinių rankšluosčių, kad nusivarvėtų riebalų perteklius, tada patiekite.
Kategorijos