Publikavimo data: 2024-05-26
Aštrus gazpačo
Šiame recepte naudojamos trijų rūšių paprikos (raudonoji, geltonoji ir žalioji), todėl sriuba įgauna sodriai oranžinę spalvą. O dviejų rūšių actas ir tabasko padažas suteikia sriubai ypatingo skonio ir aštrumo. Jei mėgstate aštriai, ši sriuba kaip tik jums.
Žingsnis 1
Pomidorus užpilkite verdančiu vandeniu ir palikite atvėsti. Tada pomidorus nulupkite ir smulkiai supjaustykite. Paprikas perpjaukite per pusę, išimkite sėklas ir supjaustykite nedideliais kvadratėliais. Smulkiai supjaustytas daržoves geriau susmulkinti trintuvu. Palikite nedidelį kiekį pipirų.
Žingsnis 2
Agurką nulupkite ir taip pat smulkiai supjaustykite. Naudokite tokį česnako skiltelių skaičių, koks jums tinka pagal aštrumą.
Žingsnis 3
Susmulkinkite supjaustytas daržoves trintuvu. Supilkite actą, aliejų ir padažą ir kruopščiai išmaišykite šaukštu. Jei reikia, dar kartą panaudokite blenderį.
Žingsnis 4
Smulkiai supjaustykite žalumynus ir suberkite į išvirtą sriubą, taip pat sutrinkite blenderiu.
Žingsnis 5
Pagal skonį sriubą pagardinkite druska ir pipirais. Įdėkite likusius smulkiai supjaustytus pipirus. Ir mėgaukitės aštriu sriubos skoniu.
Kategorijos