Publikavimo data: 2025-08-17
Aštrus grybų užkandis padaže ant iešmelių
Žmonės jau seniai "prijaukino" grybus ir sėkmingai juos augina ūkiuose visame pasaulyje. Šių grybų skonį ir aromatą įvertino kulinarai ir vartotojai, todėl grybai ruošiami įvairiomis progomis ir pagal įvairius receptus. Šiuo atveju grybai padaže ruošiami ant iešmelių. Toks patiekalas įdomiai derės prie serviruoto stalo dizaino, kartu jis yra lengvas ir nekaloringas, nebrangus ir lengvai paruošiamas.
Žingsnis 1
Grybus supilkite į plastikinį maišelį. Sudėkite į juos prieskonių ir prieskoninių žolelių mišinį - papriką, smulkintą česnaką, smulkintas žoleles Viską sumaišykite maišelyje su grybais.
Žingsnis 2
Atskirai sumaišykite augalinį aliejų, citrinos sultis ir sojų padažą ir supilkite į maišelį su grybais. Sandariai užriškite ir pakratykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų ant grybų. Palikite marinuotis 15-20 minučių.
Žingsnis 3
Kiekvieną grybą smeikite mediniais iešmeliais, šiek tiek atstumais vienas nuo kito. Ant geležinio indo (keptuvės) užmaukite iešmelius ant svarmenų ir padėkite ant kepimo skardos. Pašaukite į iki 220 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 10-15 minučių.
Kategorijos