Aštrus grybų užkandis padaže ant iešmelių pagrindine nuotrauka
Publikavimo data: 2025-08-17

Aštrus grybų užkandis padaže ant iešmelių

Žmonės jau seniai "prijaukino" grybus ir sėkmingai juos augina ūkiuose visame pasaulyje. Šių grybų skonį ir aromatą įvertino kulinarai ir vartotojai, todėl grybai ruošiami įvairiomis progomis ir pagal įvairius receptus. Šiuo atveju grybai padaže ruošiami ant iešmelių. Toks patiekalas įdomiai derės prie serviruoto stalo dizaino, kartu jis yra lengvas ir nekaloringas, nebrangus ir lengvai paruošiamas.
Gaminimo laikas
40 min.
Laikas virtuvėje
40 min.
Kalorijos
83 kcal.
Baltymai
2 g
Riebalai
6 g
Angliavandeniai
4 g
Sunkumas: 1/5
Aštrumas: 1/5
Reitingas: 4.25/5 (12 bal.)

Žingsnis 1

Aštrus grybų užkandis padaže ant iešmelių Žingsnis 1
Grybus supilkite į plastikinį maišelį. Sudėkite į juos prieskonių ir prieskoninių žolelių mišinį - papriką, smulkintą česnaką, smulkintas žoleles Viską sumaišykite maišelyje su grybais.

Žingsnis 2

Aštrus grybų užkandis padaže ant iešmelių Žingsnis 2
Atskirai sumaišykite augalinį aliejų, citrinos sultis ir sojų padažą ir supilkite į maišelį su grybais. Sandariai užriškite ir pakratykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų ant grybų. Palikite marinuotis 15-20 minučių.

Žingsnis 3

Aštrus grybų užkandis padaže ant iešmelių Žingsnis 3
Kiekvieną grybą smeikite mediniais iešmeliais, šiek tiek atstumais vienas nuo kito. Ant geležinio indo (keptuvės) užmaukite iešmelius ant svarmenų ir padėkite ant kepimo skardos. Pašaukite į iki 220 laipsnių Celsijaus įkaitintą orkaitę 10-15 minučių.

Panašus receptai

Raktiniai žodžiai
užkandžiai, daržovių ir grybų užkandžiai, paprasta, yra bendrų alergenų, mažai kalorijų, per 30 minučių, agurkų sezonas, česnakų sezonas, daržovių suktinukai, naujametiniai užkandžiai, receptų knyga, česnakiniai užkandžiai

Kategorijos